Terima kasih sebab sudi jadi kawan ummi...

Thursday, April 29, 2010

My Iman 1st Giveaway



Last minit nak join giveaway dari MAMA IMAN ni..

Tarikh tutup esok 1 Mei 2010..

Kalau nak join gak klik
SINI...


Ni gambar yg ummi nak masukkan dlm kontest kali ni...
gambar masa sofiyyah demam teruk baru2 ni...kesian sgt kat dia... sampai susut badan sbb x lalu makan...

semua petua yg org kasi ummi buat...letak asam jawa la, daun bunga raya la...macam2 lagi..tapi demam tak kebah jugak...sampai pegi emergency ambik darah... alhamdulillah lepas 5 hari baru baik...syukur sangat...




Nama: Nur Zahirah Sofiyyah
DOB: 8 Januari 2009 (umur sekarang 1 thn 3 bln)
Umur dlm gambar: 1 thn 3 bln


Doa yang selalu ummi baca selepas solat ketika anak sakit macam kat bawah ni:


"YA ALLAH YA TUHANKU...

AKU MEMOHON KEAMPUNAN KEHADRATMU YA ALLAH
AMPUNILAH SEGALA DOSA-DOSA HAMBAMU YANG LEMAH DAN HINA INI...


YA ALLAH YA RAHMAN...

AKU MENSYUKURI SEGALA NIKMAT DAN LIMPAH KURNIA YANG TELAH ENGKAU KURNIAKAN KEPADAKU,
SESUNGGUHNYA AKU TIDAK LAYAK UNTUK MEMOHON APA JUA DARIMU YA ALLAH

NAMUN YA ALLAH, KETIKA INI ANAKKU SEDANG SAKIT, AKU MOHON YA ALLAH SEMBUHKANLAH ANAKKU INI, HILANGKANLAH PENDERITAANNYA YA ALLAH... JIKA BOLEH, AKU MOHON YA ALLAH, KAU ALIHKANLAH SEGALA PENDERITAAN INI KEPADAKU... BIARLAH AKU YANG MENAGGGUNG SEGALA KESAKITAN INI... TIDAK TERTAHAN HATI INI MELIHAT DIA MENDERITA YA ALLAH....


YA ALLAH HU YA WALIYY TUHAN YANG MAHA MELINDUNGI

BERIKANLAH ANAKKU INI KESIHATAN TUBUH BADAN DAN KECERGASAN AKAL FIKIRAN AGAR DAPAT DIA MEMBESAR MENJADI ANAK YANG SOLEH DAN BERGUNA KEPADA AGAMA, BANGSA DAN NEGARA

KAU JAUHKANLAH DIA DARI MALA PETAKA DAN BENCANA, DARI DENGKI KHIANAT ORANG LAIN DAN PENYAKIT YANG MERBAHAYA YA ALLAH....SESUNGGUHNYA ENGKAULAH YANG MAHA BERKUASA ATAS SEGALA-GALANYA


YA ALLAH...

SEKIRANYA MUSIBAH INI KAU TURUNKAN UNTUK MENGUJI KEIMANANKU, AKU TERIMA YA ALLAH TETAPI JANGANLAH ENGKAU TURUNKAN DUGAAN YANG TIDAK SANGGUP AKU MENANGGUNGNYA... SESUNGGUHNYA AKU HAMBAMU YANG AMAT LEMAH...HANYA KEPADAMULAH AKU BERLINDUNG DAN HANYA KEPADUMU LAH AKU MEMOHON PERTOLONGAN YA ALLAH...


YA SALAM, YA SALAM, YA SALAM

DENGAN BERKAT NAMAMU INI YA ALLAH, SEMBUHKANLAH ANAKKU INI YA ALLAH, SEMBUHKANLAH ANAKKU INI YA ALLAH, SEMBUHKANLAH ANAKKU INI YA ALLAH


YA ALLAH YANG MAHA MENDENGAR,

AKU TAHU KAU MENDENGAR RINTIHAN HATI HAMBAMU INI YA ALLAH, PENUHILAHHAJAT KEPERLUANKU DAN BERILAH KEPADAKU SEPERTI YANG TELAH ENGKAU BERIKAN KEPADA PARA HAMBAMU YANG SOLEH

YA ALLAH, BERIKANLAH KEPADA KAMI KEBAHAGIAAN DI DUNIA DAN KESEJAHTERAAN DI AKHIRAT DAN JAUHKANLAH KAMI DARI SIKSA API NERAKAMU...


AMINNN...

Keputusan contest & giveaway yang disertai pada Mac 2010



Alhamdulillah !!! Ummi Sofiyyah dapat tempat ke3 untuk lagu dodoi dalam sleeping cutie contest yang dianjurkan oleh mamazakwan.... terima kasih banyak2 yer mamazakwan aka Nad..
lain kali buat contest sure ummi join lagi...(hahaha...sgt teruja...!!!)


kalau nak tau inilah contest pertama yang ummi masuk...tak pandai nak wat n3 lagi pun... kalau tak percaya cuba tengok url kat bawah lagu dodoi tu... (tah hape hape...kelakar jer...!! )

anyway, alhamdulillah.. cubaan pertama membuahkan hasil.. ini yang menyuntik semangat nak masuk lagi banyak contest ni... muahahaha...!!


Pada sesiapa yang nak tau update senarai pemenang2 bagi contest dan giveaway yang telah ummi join pada MAC lalu sila klik kat bawah tu yer... (yang due date sehingga 31 Mac 2010 dan dah tau keputusan)


(Sajer jer suka-suka join.. nak tambah kenalan maya....)


1. Giveaway contest birthday blok cik fa - klik SINI
2. 1st giveaway from Inspirasi Falisha - klik SINI
3. Byzura Razali's blog giveaway - klik SINI
4. Cabutan bertuah malia & hubby - klik SINI
5. Ambooyats giveaway - klik SINI
6. Contest aksi menarik sicomel bersama floater - klik SINI
7. Tecit tenit tomel my 1st giveaway - klik SINI
8. Nurell's craft 1st giveaway - klik SINI
9. Sleeping cutie contest - klik SINI


byk jugak contest yang ummi join bln mac aritu... bila dah pandai buat n3.. rasa mcm kacang jer... tak sampai 5 minit blh siap...hehehe..

ayuh...jom join kontes lagi...!!!

Monday, April 26, 2010

Cabutan Bertuah Raflessia Collection



Ada cabutan bertuah dari Raflessia Collection sempena pembukaan blog baru beliau..
Jom join ramai-ramai sebab tarikh tutup penyertaan adalah pada hari esok 28 April 2010

Kalau nak join klik SINI..

Moh kite....

Nurul Azham's Shoppe 1st Giveaway



Jom join Nurul Azham's Shoppe 1st giveaway... make way for NODDY...
Tarikh tutup penyertaan adalah pada 30 April 2010

4 pemenang bertuah akan dipilih memenangi hadiah bernilai RM14.90 setiap satu..

Kalau nak join klik SINI..

GOOD LUCK !!!

Sunday, April 25, 2010

BABY FUNNY FACE CONTEST (BFFC) !!

Selalu masukkan Sofiyyah dalam contest, tapi kali ni nak cuba masukkan abg Sofiyyah pulak
sebab syarat umur masih layak... dan abg Sofiyyah ni memang suka buat muka lawak....

Contest kali ini anjuran Cetot Outlet.com yang bermula hari ini 26 April 2010
dan berakhir pada 7 Mei 2010

Kalau berminat nak join klik SINI

Ni gambar dia....

v

v

v

v

So funny dengan gigi depannyer yg dah rongak... hahaha... tapi masih tetap cute...

...

Nama abg Sofiyyah : Muhammad Zahin Husnain
Umur : 4 tahun 10 bulan ( sket jer lagi nak lepas syarat...hehe)
Nama Ummi : Nor Riza Md Johan
emel : dingdangyangkiut@gmail.com


Amacam...? funny tak abg Sofiyyah ni?
GOOD LUCK to U9..!!

Cabutan Bertuah Versi Tak Ada Perasaan...



Jom sertai cabutan bertuah ini...menarik kan tajuk dia...versi tak ada perasaan...
Pendaftaran Cabutan bertuah ni berakhir pada 2 Mei 2010...

Syarat2nyer senang bangat.....Jom sertai....
Berminat??? Klik SINI ...

~ Giveaway PERMATAPAPAIBU.. ~


Last minute ternampak giveaway ni yang dianjurkan oleh blog PERMATAPAPAIBU....
hari ni dia punya due date...26 April 2010 jam 12.00 pm...sempat lagi nih....
Meh la join sekali...kalau nak klik SINI yer...
Syarat2 nyer mudah sgt...
1. Jadi Follower (done!)
2. Masukkan komen (Done!)
TU AJE... SENANG KAN...
Pemenang adalah berdasarkan MR RANDOM dan hadiahnya amat menarik sekali...
Jom la weiii....
Semoga bertuah ...!!

Tuesday, April 20, 2010

Lucky Draw from ariesreeve-babykidstuff...!!!



Jom sertai Lucky Draw pulak... manalah tau ada luck..!!!


Lucky draw ni anjuran Ariesreeve Babykidstuff.blogspot sempena setahun umur blog dan juga sempena hari lahir tuan punya blog.. Happy Birthday to blog & yang empunya blog...hehehe (blog pun nak sambut birthday jugak...!!!)


Tarikh tutup penyertaan adalah pada 30 April 2010
jom la.... masih banyak masa lagi ni...ada lagi 9 hari termasuk hari ni...
Kalau nak join klik kat
SERTAI LUCKY DRAW ni...

Blog ni sebenarnya menjual barang-barang keperluan bayi (Used & New item). Segala macam keperluan bayi ada kat sini... selain tu ada jgk barang2 keperluan mommy seperti handbag, purse, watch dan lain2 lagi.... tak rugi menjenguk ke kedai ni... sila-sila kan lah lihat sendiri...
jemput datang yer... ( bagi pihak tuan kedai..hehehe..)

Selamat maju jaya tuan kedai & semoga bertuah buat semua peserta lucky draw....!!!

Best Moment Mommy to be contest...



Ummi nak cuba nasib ummi pulak masuk kontes ni...

Kontes "Best Moment Mommy To Be" ni anjuran Mummy Chubby sempena menyambut Hari Ibu nanti....

Tarikh tutup adalah pada 2 Mei 2010 dan pemenang akan diumumkan pada 9 Mei 2010

Meh la join sama... kalau nak KLIK SINI....




Ummi sebanarnya x banyak gambar mase pegnan...sbb ummi kalau pegnan pun x nampak sgt sbb ummi selalu pakai jubah/abaya... kalau ummi pegnan pun orang tak perasan...

Tapi ni terjumpa satu gambar masa pegnan anak last (nombo 4) haritu...

pegnan kali ni ummi terasa lain sikit...mcm nak bergaya lebey.... (hehehe) tak nak pakai jubah, pakai la baju ngandung beli kat jusco..pastu suka sgt dgn bunga2...

Rupa-rupanya nak dpt baby girl...alhamdulillah syukur yang teramat sgt... tiga yang mula2 tu semua hero... doktor kasi last chance no 4 sbb ummi tak boleh bersalin normal... semua caeser.. cadang nak anak ramai...tapi x kesampaian...jadi 4 org jer la anak ummi nampaknyer... alhamdulillah syukur...

Jadi, ni la gambar ummi masa pegnan yang no 4 tu...satu pengalaman yang cukup manis dan ummi amat bersyukur atas kurniaanNYA... ummi bersalin pada 8 Jan 2009


Tadaaa.. ini la gambo nyer...
Good Luck semua..!!!

Baby In Blue Contest...!!!



Kontes ni anjuran MAMA-ADHA

Tarikh tutup penyertaan adalah pada : 30 April 2010 jam 4 ptg
So, tgu apa lagi...byk masa lagi ni....jom ler....

Klik sini kalau nak join ..... BABY IN BLUE CONTEST


Sofiyyah tak banyak gambar masa pakai baju biru....
tapi ummi nak jugak masuk kontes ni....muahahaha...

jadi gambar ni jer la yang nampak pakai baju biru.. layannnn...
kira ok la tu kan...



Kategori Girl (A)
Nama baby : Nur Zahirah Sofiyyah
DOB : 8 Januari 2009

Nama Ummi : Nor Riza Md Johan
emel :
dingdangyangkiut@gmail.com

GOOD LUCK to SOFIYYAH & semua peserta...!!!!

Baby With Bear / Ball Contest...!!



He he he...nak join kontes lagi...

Dah gilos kontes betul ummi ni....tak kira... nak jugak....

Kali ni kontes yang dianjurkan oleh Mummy_Ayu bertemakan baby dengan bear atau ball

salah satu sahaja...x boleh dua-dua dlm satu gambar sbb sat lagi tak tau nak masuk kategori mana...(kes naya !!)..tapi kalau hantar 2 penyertaan bg kategori yg berlainan boleh kan mummy ayu? Tak de syarat pun kata x boleh..hehe

Tarikh tutup penyertaan adalah pada : 30 April 2010

Kalo berminat klik kat sini yer .... CONTEST BABY WITH BEAR / BALL


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


1. Pertama sekali ummi nak masuk yang kategori Baby with Bear

Ini gambarnyer.... dia nak cuba buat muka mcm bear..hehe..


Nama anak : Nur Zahirah Sofiyyah
DOB : 8 Januari 2009


p/s: kalo juri nak ambik kira gambar dengan bear betul pon ada...ekekek..

haaaa... tengok ni, berani x sofiyyah pegang bear betul...




2. Yang kedua ummi nak masuk kategori baby with ball
ini gambarnyer.... (dua-dua masuk dlm gol..)



Nama : Nur Zahirah Sofiyyah
D.O.B : 8 Januari 2009

Gila kuasa betul ummi ni...tq mummy ayu
Good Luck yer semua...!!!

Monday, April 19, 2010

Crazy Sales For Mommies - 1st Blog Anniversary GiveAway...






Salam semua...kawan2 moh ler kite join giveaway ni....



Anjuran : Miela77
Tarikh : 14 - 30 April 2010

Referer : Zai Kulim

Kalo berminat klik SINI yer...


(Jgn lupa kalo dpt tau giveaway ni dari blog ni, nyatakan ummi sofiyyah sbgai referer ok..)



GOOD LUCK semua...!!!!

Contest Baby Comot Mamam...



Mari join kontes ni pulak...

Anjuran ShOpALisTic dan tarikh tutup penyertaan adalah pada 30 April 2010... jam 12.00 tengahari

Mesti mommy2 byk gambar baby tengah makan kan...??? suke tengok diorang makan...kalau diorang makan sure comot punyer...pastu snap gambar...

Daripada dibiarkan gambar2 tu tersimpan jer meh la klik
SINI untuk memeriahkan kontes ni....

Jom la...

Sekarang mari kita tengok anak ummi yang sorang ni.....dia ni memang suka makan.. bagi la apa saja.. manis, masam, pedas semua dia tibai...!! pastu nak makan sendiri pulak tu... tak mau orang suapkan....

Tengokla apa dah jadi...habis semua satu badan...adoiii..!!! seksa nak bersihkan... mula-mula memang geram tapi geli hati pulak bila tengok keadaan dia mcm tu.... tidak mengapa sayang... ummi bahagia melihat dikau gembira...

Gambar ni ummi ambik masa sofiyah tengah makan cupcake lepas balik kenduri kawen anak kawan... sampai jer rumah terus abah kasi makan...apa lagi...abah la yang kena bersihkan... hehehe...tq abah...!!



Nama baby : Nur Zahirah Sofiyyah
D.O.B : 8 Januari 2009
Ummi : Nor Riza Md Johan
Abah : Mohd Idris Osman

Amacam..?? comot tak..?

Sunday, April 18, 2010

Aksi Suami Mithali Bersama Sikecil Contest!!!



Salam,

Selalunya kontest tuk baby jer... ni contest tuk bapak dia pulak... menarik jugak kan...??

Kontest ni anjuran Blog Ummu Anis...Tarikh tutup penyertaan adalah pada 30 April 2010 ingat nak join la... sapa2 nak join jugak boleh la KLIK SINI yer...

~~~~~~~~~~~ ini penyertaan dari saya ~~~~~~~~~~~~~~~~



Nama ummi : Nor Riza Md Johan
Nama abah : Mohd Idris Osman
Nama anak : Nur Zahirah Sofiyyah
Tarikh lahir anak : 8 Januari 2009
Emel : dingdangyangkiut@gmail.com

Gambar ni ummi ambil masa abah sedang melayan Sofiyyah makan cupcake...rajin betul la abah layan si kecik ni sebab ummi pun tak sanggup nak cuci balik semua bila dah terkena cupcake.. bayangkanla.. ingat very the easy ke nak cuci balik semua tu... adoiii...!!!

tapi abah ni memang rajin melayan puteri sorang ni... lepas habis comot, abah cuci balik semua karpet dan bagi Sofiyyah mandi... memang mithali la abah ni kan....

GOOD LUCK abah..!!!

p/s: gambar ni sekadar hiasan...nak tengok x betapa comotnya sofiyyah ??


haa...comot kan...???

Don't worry, be happy....

Wednesday, April 14, 2010

EVERYTHING FOR U FROM ME 1st ANNIVESARY CONTEST



Salam semua...

Hari ni saya nak join contest dari Puan Nani-Pojan pulak....
Lama x dgr berita beliau, tup-tup buat contest... wah..!! syoknyer....

Rugi lah kalau x joint kontes ni sbb hadiah2 nyer mmg grand gitew kalau pn nani yg pilih... (saya suka citarasa beliau....x bodek yer tapi mmg betul..!!!) Saya pernah beli baju dgn beliau dan kualitinya mmg bagus...original...!! tqvm pn nani...

Jadi, tgu apa lagi... mari sama-sama join sekali.... tarikh tutup penyertaan adalah pada 15 Mei 2010 jam 11.59 waktu UK

boleh klik kat SINI untuk mendapatkan maklumat lanjut & mengetahui apa syarat-syaratnya...

yang penting kena jawab satu soalan cepu emas....

Soalannya : Apakah barang pertama yang beliau jual diblog ini?
Jawapannya : Vincent Shoes Pink Stripes

Hadiah2nyer amat menarik sekali...dari UK tu...!!!! rugi besar kalau sape x join...meh la ramai-ramai meriahkan suasana....hehehe

Tunggu apa lagi, jawapan dah saya bagi...jomla join sekali...!!

Puan Nani... ini penyertaan dari saya yer....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ditempelkan disini gambar2 sekitar majlis sambutan harijadi Zahirah Sofiyyah yang pertama...tak pernah sambut b'day lagi...ini la yg pertama sbb baru setahun...hehehe


Ini gambar kek harijadi yg diorder dari http://www.chilloutchiller.com/
(Tq As for the cute one..)


Ini gambar tukang kacaunyer.... org lain pulak yg terlebih excited.. abg dia ni mmg cenggitu...


Tuan punya badan tidak mengerti apa-apa.... jadi org lain la yang terlebih ecxited..hehehe...


Susah betul nak tangkap gambar b'day girl..terpaksa cengkam dia kuat-kuat....sbb dia pun tak sabar nak terkam lilin kat depan tu...


Akhirnye dapatlah jugak snap gambar dia.... tapi macam muka sedey jer pulak...hehehe...boleh la tu kan...

Pn Nani pilihlah mana2 gambar yang nak dimasukkan ke muka pengadilan yer...
Harap2 kali ni tuah menyebelahi kami... (amin...) (dah byk masuk contest ni, tapi x pernah menang lagi....huhu..)

GOOD LUCK semua..!!

Tuesday, April 13, 2010

Irdina Safiyyah's Birthday Giveaway



Salam, ini ada satu lagi giveaway...dianjurkan oleh blog Nurul Azham's Family sempena birthday puteri2 mereka...
HAPPY BIRTHDAY TO DEQNA, FIFI & SARAH....
SEMOGA MENJADI ANAK2 YANG SOLEHAH...
So, apa tunggu lagi...mari la join sekali...
Kalau nak join sekaki klik kat SINI...
Tarikh tutup penyertaan adalah pada 6 Mei 2010
GOOD LUCK..!

Monday, April 12, 2010

Giveaway from homegalhandmade



hai...wanna joint this giveaway from homegalhandmade....???

Let's grab the interesting crafter pack @ non-crafter pack to let go...


Just click HERE for more information

closing date : 15th April 2010 (12.00 am)


GOOD LUCK !!

Sunday, April 11, 2010

~ Baby's Special Pose Contest ~



Nak join tak kontes yang dianjurkan oleh Aqilah's Heaven ni..??? marilah ramai2 meriahkan contest ni... menang ke kalah belakang cerita.. janji happy...

Kalau nak, senang jer..klik kat SINI utk mendapatkan maklumat lanjut...tarikh tutup penyertaan adalah pada 25 April 2010...

Ini adalah penyertaan dari saya... terimalah pose yang paling menarik yang boleh mencairkan sesiapa yang memandang...kua kua kua...

v

v

v

v

v




Nama si comel : Nur Zahirah Sofiyyah
Tarikh lahir : 8 Jan 2009
Nama ummi : Nor Riza Md Johan
Emel : dingdangyangkiut@gmail.com

Ummi bukan nak eksploitasikan gambar "cayang ummi' ni, cuma ummi suka sgt tengok gambar ni dgn pose yang menarik dan senyuman yang menggoda...(harap2 dapatla menggoda hati tuan juri yer...hehehe...)

Sebab apa pose ini special..??
Sebab biasanya pose mesti pakai baju cantik2 kan... tapi pose ni cuma pakai towel jer....hahaha...jimat belanja... modalnyer cuma senyuman menggoda yang menampakkan 2 lesung pipitnya...(cam ummi dia jugak..)

Sofiyyah ni memang kalau lepas mandi mesti nak main2 dulu baru nak pakai baju....geram punya pasal pakaikan dia towel (gaya2 citer embun....nauzubillah..) kemudian snap gambar dia supaya nanti menjadi bahan bukti nak citer kat dia bila dah besar nanti...hahaha

p/s: Time-time ni la nak ambik gambar seksi-seksi sket...bila besar nanti dah x boleh...

Giveaway from Babykustylo


Salam...

Ada satu giveaway from Babykustylo....syarat2nye mudah sekali..

Kalau berminat klik kat
aKu PeNcHEnTa ni...

Rugi kalau x join....


Tarikh tutup penyertaan adalah pada 15 April 2010 jan 12.oo tghari

Wednesday, April 7, 2010

Mama Damia's Giveaway



Salam,

Ni lagi satu giveaway yg simple-mimple....rugi kalau x join...
Tarikh tutup penyertaan ialah pada 22 APRIL jam 3.00 ptg..

Mari join ramai2..masih ada masa lagi..
Kalau berminat klik kat SINI

:: Aqid's Birthday Giveaway ::



Kali ni nak join giveaway yg paling simple sekali.... x der syarat bebagai, cuma kena jadi follower jer....rugi kalau sape x join..

jadi tgu apa lagi...kalau nak join klik SINI ya...
Good Luck..

Monday, April 5, 2010

:: Cutest Baby Birthday Contest ::



yeeeehaaa...ni lagi satu contest yang amat menarik untuk di join...hadiahnya blm tau tapi syarat2nya simple jer... kalau nak tau lbh lanjut klik kat link FAZDARAZAT ni pastu boleh la join sekali yer kengkawan..Tarikh tutup penyertaan adalah pada 20 April 2010..

kali ni saya hantar gambar sambutan Hari Jadi Sofiyyah yang pertama..



ni gambar Birthday cake (brownies) yang diorder dari http://www.chilloutchiller.com/ dan ini pulak gambar Birthday Girl nyer...



Nama : Nur Zahirah Sofiyyah
Tarikh Lahir : 8 Januari 2009
Umur masa gambar diambil : 1 tahun
Umur sekarang : 1 tahun 3 bulan

Ummi sentiasa berdoa semoga cayang ummi ni membesar sebagai muslimah sejati yang menjadi kebanggaan keluarga. Semoga dikau sentiasa beroleh rahnmat dan berada dalam redhoNYA. Aminnn...

Sunday, April 4, 2010

FACE EXPRESSIONS CONTEST


Minggu lps masa jalan2 terjumpa contest ni tapi sbb bz tak sempat nak buat posting.. hari ni x bz sgt....harap2 sempat la siap...
Contest ni dianjurkan oleh Mamanazashop...hadiah2nya sungguh menarik... Pada kengkawan yang nak tau maklumat lanjut atau nak join contest ni sila klik kat SINI yer...

menariknya juga contest ni sbb boleh tengok bermacam-macam ekspresi muka si comel yang mencuit hati...hikhikhik...
jadi tgu apa lagi...sila la join sekali...

Ini penyertaan dari saya yer...


Assalamualaikum kawan-kawan, nama saya Nur Zahirah Sofiyyah bt Mohd Idris. Saya telah dilahirkan pada 8 Jan 2009. Ummi panggil saya Zahirah, kadang-kadang ummi panggil saya Sofiyyah, kadang-kadang ummi panggil saya Nur Zahirah Sofiyyah...tapi selalunya ummi panggil saya..."Cayang Ummi"...ummi sgt sayang saya sbb saya sorang jer puteri dlm keluarga dan saya ada 3 org abang...dah lama betul ummi tgu saya...hehe
Gambar ni ummi ambik kat Masjid Gerik masa nak hantar Tokwan dgn Opah pegi haji tahun lepas....saya tengok ramai betul orang kat masjid tu...untuk tidak membuang masa saya bagi la tazkirah sikit...bila dah lama bercakap saya rasa haus sangat jadi saya pun jerit kat ummi.. "ummi..!!! nak ayor...haus dah ni...!!!" hehehe...begitulah kisahnya pasal gambar ni....sekian terima kasih