Terima kasih sebab sudi jadi kawan ummi...

Wednesday, June 30, 2010

"CABUTAN BERTUAH @ QISFA ENTERPRISE"


I'm joining this giveaway
by QISFA ENTERPRISE

Due date : 26 July 2010
Wanna join just click HERE...

Details:
Name : Nor Riza
Emel : dingdangyangkiut@gmail.com
Joining Kategori B : Produk Tupperware
Referrer : http://1malaysiagiveaway.blogspot.com/


Tq

Syafiq giveaway 2010



Las menet nak join jgk Giveaway ni...
anjuran umialya dari blog Coretan Peribadi..

Tarikh tutup pada : 30 Jun 2010



Kalau nak join jugak klik SINI...

Pastu nak kena komen sket kedua2 blog beliau,
pada ummi, kedua2 blog ni terlalu simple, blh diceriakan lagi dgn pelbagai gajet yg ada sekarang...dah cantik tentu ramai yg dtg kan...

itu sajela komen ummi yer...

Tq

... Mama_Balqis 1st Moment GiveAway ...





Jom join Giveaway Mama_Balqis...

Tarikh : 1 Julai 2010 - 15 Julai 2010



Pemenang akan dicabut oleh Cik Balqis sendiri dan

hadiahnya adalah ole-ole dari Cherating

Kalau nak join klik SINI jer

Tuesday, June 29, 2010

FREE! Birthday present


Nak hadiah ni? Free jer... (nama pun hadiah, mestilah free kan...!)
Kak Maya kite yang kreatif ni bermurah hati nak bagi sempena Hari Jadi beliau
(patutnye kite yg bagi hadiah kat die..sbb birthday die...hehe)
Kalau nak join klik jer kat SINI...
Tarik tutup pada 30 Jun 2010 kot sebab cabutan secara random akan dibuat pada 1 Julai
Jom la p melawat blog MAYA utk maklumat lanjut....

Lucky Draw by Shasha



Sape nak RM50.00? Jom join lucky draw by adik shasha ni....

Tarikh tutup pada 31 Julai 2010
Kalau nak join klik kat SINI jer...

Pastu kena tag 2 org rakan...
ummi nak tag nad@mamazakwan dan mamasara


Semoga berjaya..!

Pondok Craft Suprise Giveaway


Salam kawan2..Pondok Craft sedang mengadakan jualan bagi bulan Jun (June Online Sales) sehingga 30 Jun 2010...cepat2...jangan ketinggalan sebab hanya tinggal satu hari sahaja lagi...
Banyak barang2 menarik untuk dimiliki....Cotton, Corduroy, Baby Quilt, mesin jahit and many more....sila ke kedai online PONDOK CRAFT untuk maklumat lanjut....
Bersempena dengan jualan ini juga, pondok craft sedang menganjurkan Surprise Giveaway...
Marilah join ramai2..
Tarikh tutup pada 30 Jun 2010
kalau nak join klik SINI yer...

June Giveaway by Camelot Jewels



I'm joining this June Giveaway by Camelot Jewels

Clicks HERE to join..
Due date: 30 June 2010

Good luck..!

Monday, June 28, 2010

PAINTING DA' RAINBOW



Cantik kan gambar tu.....nampak menarik...
tunggu apa lagi, jom la join sekali...

kalau nak join klik jer kat SINI...
Tarikh tutup pada 30 Jun 2010

Good luck...!

Duniahalizda First Giveaway



Cuba-cuba saja...mana tau kot2 bertuah...
Halizda ni nak bagi hadiah sempena birthday beliau..
Happy Birthday to haliszda

Kalau berminat nak hadiah dari halizda ni
klik jer kat SINI yer...
Tarikh tutup adalah pada 30 Jun 2010

Good Luck..!

Myfaheem.com ada SUPRISE sempena HARI BAPA!



Nak bagi suprise sempena hari bapa...
Sape2 nak dapat suprise dari Faheem ni sila la klik kat SINI yer....

Tarikh tutup adalah pada : 20 Julai 2010

Happy Family Giveaway



Happy Family...ermmm sumer org pun nak sebuah keluarga bahagia kan...
jom la join GA ni...untung2 dapat adiah yg blh menambahkan lagi kebahgiaan keluarga masing2...ekekek..

GA ni ditaja oleh DJF Closet
Tarikh tutup pada : 9 Julai 2010

Kalau nak join klik SINI yer....

Double A Lucky Draw Contest




..
..

nak join lucky draw ni?

kalau nak join, yg lelaki klik SINI,
yang pompuan pulak klik SINI yer..

Tarikh tutup pada 12 Julai 2010


Jom la...

Crystal Lover - Opening Giveaway




Nak hadiah gelang kristal mcm kat bwh ni?






Jom join Giveaway ni...
klik SINI kalau nak join..
Tarikh tutup pada : 31 Julai 2010

Sunday, June 27, 2010

Giveaway Cayang Ibu..



Salam, jom join Giveaway ni..
Tarikh tutup pada : 30 jun 2010


kena letak gambar dengan dak kecik..tak kisah anak sapa..anak jiran pon bole..hehe



Ni gambar ummi dengan sofiyyah masa kenduri kawen sepupu kat Sg. Petani cuti sekolah bulan 6 aritu... susah nak tangkap gambar dgn dak kecik ni sbb dia sangat la tak mo duduk diam... tu dia tengah geram sbb ummi peluk dia kuat2..kasi dia x bole lepas...hahaha..

pastu nak kena tag 5 org sahabat....
sapeye ummi nak tag..semuanyer dah join....tapi ummi ada kawan baru..ni dia.

1. wany aka ummi aqilah
2. N.A.I
3. Qaseh
4. SweetFiza
5. nur_eimi

Ok Good Luck all..!

First Giveaway



Jom meriahkan Giveaay ini...
Tarikh tutup pada : 30 Jun 2010

kalau nak join klik SINI yer...

Good Luck all..

CONTEST! : CABUTAN BERTUAH, MENANGI RM50!

RM50 untuk dimenangi, Join sekarang!


Jom meriahkan kontes adik ni...kot2 la blh dpt RM50...buleh buat beli baju raya...ekekek...tarikh tutup pada: 30 Jun 2010

Syarat2 nya pun senang jer...

kalau nak join klik SINI yer..

Friday, June 25, 2010

PERADUAN "AKU TERIMA NIKAHNYA"



Nak join peraduan ni tak?
Jom la join ramai-ramai...

Klik jer kat SINI kalau nak join...
Tarikh tutup pada : 31 Julai 2010


Ni bukan citer pasal ummi kawen tapi sepupu yang kawen cuti sekolah baru2 ni.. layn jer la yer..

Seperti biasa, majlis akad nikah dorg diadakan kat masjid dekat rumah pengantin pompuan... sebelum diakad nikah, Tok kadi tanya, siapa xxxx binti xxxx? Sepupu ummi terus jer angkat tangan tinggi-tinggi....(maklumlah, seminggu sebelum nikah sepupu ummi ni kena pegi kursus ala-ala BTN - lagi teruk dari BTN sebenarnyer ... jd dia pun terbawak2..hehe)

lepas tu tok kadi pun tanya bakal pengantin pompuan samada setuju atau tidak dinikahkan dengan sipolan..sipolan ... yang kelakarnyer sepupu ummi tu terus jer cepat2 jawab "Nak!..Nak! Nak...!!" sambil angguk2 kepala....semua org gelak sebab pengantin pompuan tak malu-malu nak mengaku dia nak sangat kawen..hahaha..(bukan macam pengantin dolu-dolu kan....diam tanda setuju...)

Alhamdulillah, dengan sekali lafaz jer dorang sah menjadi suami isteri...masa acara batal air sembahyang, suami pasangkan rantai tangan kepada isteri...punya la lama nak pakaikan..dekat 1/2 jam..berpeluh-peluh org tunggu....dugaan betul..mungkin suami malu-malu lagi nak pegang-pegang tangan isteri dia tu... hehe...

ummi ada rakamkan gambar masa nak pasang rantai tangan tu...punya la susah..fuhh! tapi alhamdulilah akhirnya berjaya....


(masa mula nak pakaikan...cool lagi..)


(selepas beberapa minit..masih ok lagi...)


(selepas beberapa minit lagi..suami dia dah teleng-teleng kepala..)


(tak bole jugak lagi... siap sengih2...)


(susah betul...dapat dilihat dari gaya mulut suami dia..)


(akhirnyer berjaya jugak.....hehe)

semoga dorang kekal bahagia selamanya....kalau menang dapat hadiah album ni, ummi nak kasi kat diorang...biar diorang ingat...

Thursday, June 24, 2010

~contest anda bersama si comelll~



Jom join contest ni...CONTEST ANDA BERSAMA SI COMEL...
macam menarik kan? Memang menarik pun...hadiah pun best...

Kalau nak join klik jer SINI...
Tarikh tutup pada : 30 jun 2010

Yang takder anak pun bole join sbb bole pinjam anak sesape pun...
yang tak kawen lagi pon bole....pinjam jer anak sedara tu..hehe


Untuk contest ni, ummi nak letak gambar ni...



Nama ummi : Nor Riza Md johan
Nama si comel : Nur Zahirah Sofiyyah
Umur si comel : 1 tahun 6 bulan


pastu kena tag 3 org kawan..
ummi nak tag mamazakwan, maszmadi dan ummi aqilah

p/s: mamazakwan, baju ummi tu ummi beli dr blog mamzakwan tau.... comel x? ekekek..


Ok, good luck semua...!!

JALAN-JALAN SYURGA...... (Good one - must read)


Assalamualaikum,

Salam pagi Jumaat....semoga sejahtera semua kawan2 ummi...
Pagi ni ummi nak buat n3 sket..bukan contest....tapi ni tazkirah buat peringatan kita semua...kebetulan kat ofis pagi ni ada buat baca Yaasin, jd sebelum pegi baca Yaasin elok ummi kongsikan artikel ni dgn kawan2....artikel ni ummi dapat dari emel yg dihantar oleh adik ummi... artikel ni panjang sket tapi percayalah, tak rugi baca sampai habis...

Begini kisahnyer.....

Pada setiap Jumaat, selepas selesai menunaikan solat Jumaat, seorang Imam
dan anaknya yang berumur 7 tahun akan berjalan menyusuri jalan di kota itu
dan menyebarkan risalah bertajuk "Jalan-jalan Syurga" dan beberapa karya
Islamik yang lain.

Pada satu Jumaat yang indah, pada ketika Imam dan anaknya itu hendak keluar
seperti biasa meghulurkan risalah-risalah Islam itu, hari itu menjadi amat
dingin dan hujan mulai turun.

Anak kecil itu mula membetulkan jubahnya yang masih kering dan panas dan
seraya berkata "Ayah! Saya dah bersedia"

Ayahnya terkejut dan berkata "Bersedia untuk apa?". "Ayah bukankah ini
masanya kita akan keluar menyampaikan risalah Allah"

"Anakku! Bukankah sejuk keadaan di luar tu dan hujan juga agak lebat"

"Ayah bukankah masih ada manusia yang akan masuk neraka walaupun ketika
hujan turun"

Ayahnya menambah "Ayah tidak bersedia hendak keluar dalam keadaan cuaca
sebegini"

Dengan merintih anaknya merayu "Benarkan saya pergi ayah?"

Ayahnya berasa agak ragu-ragu namun menyerahkan risalah-risalah itu kepada
anaknya "Pergilah nak dan berhati-hatilah. Allah bersama-sama kamu!"

"Terima kasih Ayah" Dengan wajah bersinar-sinar anaknya itu pergi meredah
hujan dan susuk tubuh kecil itu hilang dalam kelebatan hujan itu.

Anak kecil itu pun menyerahkan risalah-risalah tersebut kepada sesiapa pun
yang dijumpainya. Begitu juga dia akan mengetuk setiap rumah dan memberikan
risalah itu kepada penghuninya.

Setelah dua jam, hanya tinggal satu saja risalah "Jalan-jalan Syurga" ada
pada tangannya. DIa berasakan tanggungjawabnya tidak akan selesai jika masih
ada risalah di tangannya. Dia berpusing-pusing ke sana dan ke mari mencari
siapa yang akan diserahkan risalah terakhirnya itu namun gagal.

Akhirnya dia ternampak satu rumah yang agak terperosok di jalan itu dan mula
mengatur langkah menghampiri rumah itu. Apabila sampai sahaja anak itu di
rumah itu, lantas ditekannya loceng rumah itu sekali. Ditunggunya sebentar
dan ditekan sekali lagi namun tiada jawapan. Diketuk pula pintu itu namun
sekali lagi tiada jawapan. Ada sesuatu yang memegangnya daripada pergi,
mungkin rumah inilah harapannya agar risalah ini diserahkan. Dia mengambil
keputusan menekan loceng sekali lagi. Akhirnya pintu rumah itu dibuka.

Berdiri di depan pintu adalah seorang perempuan dalam lingkungan 50an.
Mukanya suram dan sedih. "Nak, apa yang makcik boleh bantu?"

Wajahnya bersinar-sinar seolah-olah malaikat yang turun dari langit.
"Makcik, maaf saya mengganggu, saya hanya ingin menyatakan yang ALLAH amat
sayangkan makcik dan sentiasa memelihara makcik. Saya datang ini hanya
hendak menyerahkan risalah akhir ini dan makcik adalah orang yang paling
bertuah". Dia senyum dan tunduk hormat sebelum melangkah pergi.

"Terima kasih nak dan Tuhan akan melindungi kamu" dalam nada yang lembut

Minggu berikutnya sebelum waktu solat Jumaat bermula, seperti biasa Imam
memberikan ceramahnya. Sebelum selesai dia bertanya " Ada sesiapa nak
menyatakan sesuatu"

Tiba-tiba sekujur tubuh bangun dengan perlahan dan berdiri. Dia adalah
perempuan separuh umur itu. "Saya rasa tiada sesiapa dalam perhimpunan ini
yang kenal saya. Saya tak pernah hadir ke majlis ini walaupun sekali. Untuk
pengetahuan anda, sebelum Jumaat minggu lepas saya bukan seorang Muslim.
Suami saya meninggal beberapa tahun lepas dan meninggalkan saya keseorangan
dalam dunia ini" Air mata mulai bergenang di kelopak matanya.

"Pada Jumaat minggu lepas saya mengambil keputusan untuk membunuh diri. Jadi
saya ambil kerusi dan tali. Saya letakkan kerusi di atas tangga menghadap
anak tangga menuruni. Saya ikat hujung tali di galang atas dan hujung satu
lagi diketatkan di leher. Apabila tiba saat saya untuk terjun, tiba-tiba
loceng rumah saya berbunyi. Saya tunggu sebentar, pada anggapan saya, siapa
pun yang menekan itu akan pergi jika tidak dijawab. Kemudian ia berbunyi
lagi. Kemudian saya mendengar ketukan dan loceng ditekan sekali lagi".

"Saya bertanya sekali lagi. Belum pernah pun ada orang yang tekan loceng ini
setelah sekian lama. Lantas saya melonggarkan tali di leher dan terus pergi
ke pintu"

"Seumur hidup saya belum pernah saya melihat anak yang comel itu.
Senyumannya benar-benar ikhlas dan suaranya seperti malaikat". "Makcik, maaf
saya mengganggu, saya hanya ingin menyatakan yang ALLAH amat sayangkan
makcik dan sentiasa memelihara makcik" itulah kata-kata yang paling indah
yang saya dengar".

"Saya melihatnya pergi kembali menyusuri hujan. Saya kemudian menutup pintu
dan terus baca risalah itu setiap muka surat . Akhirnya kerusi dan tali yang
hampir-hampir menyentap nyawa saya diletakkan semula ditempat asalnya.
Aku tak perlukan itu lagi".

"Lihatlah, sekarang saya sudah menjadi seorang yang bahagia, yang menjadi
hamba kepada Tuhan yang satu ALLAH. Di belakang risalah terdapat alamat ini
dan itulah sebabnya saya di sini hari ini. Jika tidak disebabkan malaikat
kecil yang datang pada hari itu tentunya roh saya ini akan berada
selama-lamanya di dalam neraka"

Tiada satu pun anak mata di masjid itu yang masih kering. Ramai pula yang
berteriak dan bertakbir ALLAHUAKBAR!

Imam lantas turun dengan pantas dari mimbar lantas terus memeluk anaknya
yang berada di kaki mimbar dan menangis sesungguh-sungguh hatinya.

Jumaat ini dikira Jumaat yang paling indah dalam hidupnya. Tiada anugerah
yang amat besar dari apa yang dia ada pada hari ini. Iaitu anugerah yang
sekarang berada di dalam pelukannya. Seorang anak yang seumpama malaikat.

Biarkanlah air mata itu menitis. Air mata itu anugerah ALLAH kepada
makhlukNya yang penyayang


Firman Allah swt :
"Sesungguhnya agama di sisi Allah adalah ISLAM"
“ sesungguhnya Allah akan memberi petunjuk kepada hambanya yang mahu berfikir…”



Itulah kisahnya kawan2...ummi dah baca cerita ni banyak kali tapi setiap kali ummi baca mesti ada air mata yg menitis...tak boleh nak tahan....sesungguhnya beruntunglah orang2 yang dikurniakan anak yang seumpama malaikat...ummi pun mengimpikannya...seorang malaikat kecil...amin..

Firdani Online Shop Giveaway



Ada giveaway baru la..
ni dari FOS (FIRDANI ONLINE SHOP)...

Jom la join ramai2.. hadiahnyer lumayan..RM60 setiap seorang utk 3 org yg bertuah... (huhu..sungguh lumayan...! doa2 semoga ummi bertuah la hendaknyer...amin..hihik.)

senang jer...kalau nak join klik SINI...
tarikh tutup pada 8 julai 2010

Nak kena bagi pendapat sket tentang design & barang2 yg dijual di FOS...

Dari segi design, pada pendapat ummi dah ok dah...simple dan tak semak mata memandang... cuma kalau boleh tambahkan shoutbox kat tepi tu supaya kengkawan senang nak tinggalkan jejak..juga masukkan label pada entry supaya senang nak pilih kategori mana...idea information corner tu amat bagus sbb senang nak tau apa yg latest news or promo....

Dari segi barangan yang dijual pula, ummi memang penggemar koleksi baju2 muslimah...comel-comel dan harga pun nampak ok...tambah lagi koleksi-koleksi muslimah untuk pilihan muslimah kini....beg2 tu sungguh cute tapi harga ummi tak pandai komen sbb ummi tak pernah beli beg macam ni... dah tue.. tak seswai pulak rasenyer...

Setakat itu ajelah komen ummi yer.. semoga berjaya...!!

Wednesday, June 23, 2010

Batik Sarong Online Giveaway

batiksarongon9.blogspot.com

Nak join giveaway ni la..
untung2 bole dpt kain batik sarawak...

tarikh tutup pada : 3 Julai 2010
kalau nak join klik SINI yer..

Good Luck..!

Cabutan Bertuah Happy Father’s Day

Join Giveaway ni..
Tarikh tutup pada : 29/6/2010
kalau nak join klik SINI yer..

Ni gambar abah dgn Sofiyyah masa Hot air Ballon Fiesta kat Putrajaya aritu..
Good Luck ya...!

AFIF HAKIM 1ST BIRTHDAY GIVEAWAY



Join Giveaway ni pulak...
Tarikh tutup pada : 30 Jun 2010
kalau nak join klik SINI yer..

Ucapan ummi buat lil Afif yang comel:

"MEMBESARLAH AFIF MENJADI ANAK YANG SOLEH, SIHAT DAN PINTAR
SEMOGA MENJADI KEBANGGAAN IBU & KELUARGA, AMIN"

ADELIADAMIA SHOPPE GIVEAWAY~SAYANG ANAKKU!!



Jom join ADELIADAMIA SHOPPE giveaway ni...

Tarik tutup pada : 1 Julai 2010
hadiah adalah berdasarkan kpd cabutan bertuah...
Kalau nak join klik jer kat SINI..

Ni gambar ummi dengan Sofiyyah
(masa ni Sofiyyah baru bangun tido...x mandi pun lagi..hehe)



Nama ummi : Nor Riza Md Johan
Nama anak : Nur Zahirah Sofiyyah
Umur anak : 1 tahun 6 bulan



GOOD LUCK!

SDC Contezz ep.1

Jom join SDC contezz ep.1 ni....



kalau nak join klik SINI yer...
Tarikh tutup pada : 27 Jun 2010

Syarat2nyer senang je...ikut je step dia...

1. Anda dikehendaki utk tulis satu entri yg mengandungi:
>gambar contez
>link ke blog SDC
done!

2. Sertakan perkara berikut:
> Nama paling best pernah korg dengar
Nama paling best pernah ummi dengar tentunya nama NUR ZAHIRAH SOFIYYAH..!
done!

3. Nyatakan:
> Nickname utk dilekat atas kraf... (jika menang) (max 4 huruf)
> Turutan kehendak kraf yg anda mahu... cth: a,d,c,b (kt pic tu ade label utk kraf2 tu, kalo mng dpt salah satu, jd nyatakan la ikut susunan yg mane plg anda mau...).

Nickname : ADIK
Turutan : a,d,c,b
done!

4. Hantar penyertaan anda ke bahagian comment, beserta url anda sebelum 27 Jun 2010.
done!

5. Copy langkah 1-5, dan jadikannya sbg entri di blog anda.
done!

Good Luck!

Farish 1st Giveaway

Nak gi melancong ke Melaka?
Jom join giveaway ni....
Tarikh tutup pada : 26 jun 2010
hadiah2nyer berupa baucer dan ada lagi hadiah sampingan..
kalau nak join jgk klik SINI yer..

Jom layansss...

Thursday, June 17, 2010

CUTEST BABY IN PURPLE BY MAMA



Haaa...akhirnye MAMA berjaya juga wat kontes...
CUTEST BABY IN PURPLE..!!!

ummi sebenarnyer tengah bz giler skrg tapi apa nak jadi pun jadilah... ummi nak jugak join kontes ni...wahahaaa...

Wajib ummi nak join ni sbb Sara tok le masuk.. ekekek..


Mari2 jom join ramai2...hantarkan gambar si comel anda yg berbaju/seluar purple dengan segera kerana hadiah2 yg menanti amatla lumayan...!!! Rugi ooo kalau tak join...!!! (hehe..promote giler2 nih...!! bz bz pun sempat lagi...)



Hadiah2nya adalah tajaan :


my-kidszone

Apple of mom eyes


Jemariart



dan MAMA sendiri...



Untuk maklumat lanjut boleh rujuk blog puan penganjur yer...

Klik jer kat SINI kalau nak join....
Tarikh tutup penyertaan adalah pada 1 Julai 2010


Ok la..aunty mama..ni gambar Sofiyyah dengan baju purplenyer...!



Nama : Nur Zahirah Sofiyyah
DOB : 8 Januari 2009
Umur : 1 tahun 5 bulan
emel : dingdangyangkiut@gmail.com

Haah, berjaya jgk ummi siapkan n3 ni...alhamdulillah..



Okes, semoga berjaya...


Good Luck to all...

Tuesday, June 15, 2010

"Baby and Me Giveaway"

Baby & Me


Jom join Giveaway ni.. tarikh tutup adalah pada 14 Julai 2010

senang sesangat syarat2nyer.. kalau nak klik SINI yer..

Good Luck all..!

Mrs Bubu Giveaway..!



Nak cenderahati dari Melaka? jom join giveaway ni....
senang jer syarat2 dia..cuma jd follower n buat n3 ringkas...
itu aje.. tarikh tututp adalah pada 29 Jun 2010

Kalau nak join klik SINI yer...

Monday, June 14, 2010

Lucky Draw By Rina!!

rinastories

rinawardrobe

Nak join lucky draw dar Rina ni pulak..

banyak hadiah yang ditawarkan...20 hadiah...
mana tau terselit satu kan..

jom la join sekali...tarikh tutup lambat lagi 15 julai 2010
kalau nak join klik sini yer..


Good luck all..!!!