Terima kasih sebab sudi jadi kawan ummi...

Saturday, July 31, 2010

Contest Aksi Si Manja di Playground

Nota: Ini adalah n3 sticky mode sehingga 31 Julai 2010
Sila kebawah utk lain2 n3...



Jom join kontes ni...
Anjuran mazlyna.blogspot

Tarikh tutup pada : 31 Julai 2010
Kalau nak join klik sini CONTEST AKSI SI MANJA DI PLAYGROUND


Ni gambar sofiyyah kat playground di tepi pantai nan indah..
masa ni kami sekeluarga pegi kenduri kawen sepupu kat sg. petani, lps tu kami terus lajak ke Pulau Pinang Pulau Mutiara...rehat jap tepi pantai sambil makan aiskrim dan main2 kat playground... suka sungguh dia...



Nama : Nur Zahirah Sofiyyah
DOB : 8 Jan 2009
Umur : 1 tahun 6 bln



nak tgk gambar sofiyyah makan aiskrim?
Ni dia...





Comot kan...!

Monday, July 26, 2010

' nur_eimi Lucky Draw '



Cantiknyer gambar banner ni kan... sbb itu ummi nak join Lucky Draw ni..Tarikh tutup: 31 Ogos 2010 (merdeka!)

Kalo nak join jugak klik SINI..

syarat amat la mudah...

1) jadi follower blog nur_eimi (done!)
2) wat entry title ' nur_eimi Lucky Draw '.. entry ni tuk beritau nur n org lain yg anda dah turut serta dalam lucky draw ni.. (done!)
3) Tag kat kawan2 tuk join skali..tak tag pun xpe..saje jer suruh tuk ramai kan lagi..baru la best nak cabut undi.. (done!)
4) letak benner nur_eimi lucky draw kat sidebar..but x wajib k..sape rase nak letak..xnak pun xpe..yg penting join nur nyer lucky draw.. (done!)
5) last skali jgn lupe tinggalkan Id name n ur link kat komen yek..nnt xtau lak sape yg join.. (done!)


Ummi nak tag
Sis Nuni & Mama Zakwan


okes Good Luck!

Mama Zharfan 1st GA "Ole-ole from UK"



Dah nak tamat dah GA dari mama zharfan ni....ummi baru nak join..
so kalau ada yg nak join jugak sempat lagi... hari ni last day..

Kalau nak join klik jer sini "Ole-ole from UK"
hadiahnyer confirm from UK..

Syarat GA yang terakhir amat mencabar...

kena complete a simple, SWEET slogan starting with : "I follow Miles of Smile kerana /because (can be in English or BM)..".not more than 30 words...

So, ini dia simple & sweet slogan dari ummi...
"I follow Miles of Smile kerana dikaulah yang bertanggungjawab membuka lembaran blogku sehingga dikenali dan mengenali ramai rakan-rakan blogger yang lain, melebarkan sayapku untuk menjelajahi dunia dan menjadi sumber inspirasiku untuk menyertai contest dan giveaway..." (29 patah perkataan)



Memang benar, mama zharfan la yang telah membuatkan blog ummi yang teramatlah picisan ini dikenali ramai (ecehh..) bila beliau pertama kali menziarahi blog ummi pada 15 Mei 2010..



(ummi masuk contest WAWA 5th BESDAY GIVEAWAY- Senyuman Paling Menawan, hasilnya sofiyyah dapat hadiah saguhati)




masa ni ummi baru nak belajar berblog dengan menjoin contest montest ni semua...
(ummi stat berblog pada Mac 2010)...

lepas jer dapat jejak dari mama zharfan (yang sebelum tu tak pernah dapat jejak dari sesiapa pun member2 bloger...huhu..sebab belum ada member), ummi mula mengenali ramai rakan2 bloger yg lain spt MamaSara, MamaZakwan, Maszmadi, Mamalyna, Izan, MummyAyu, MamaBalqis, Suzie, Zai Kulim, dll...semua ni nama2 besar dalam dunia blog bagi ummi jika dibanding dengan ummi ni yg baru jer ada 29 orang follower..hehe...ummi seronok dapat berkenalan dengan semua...Terima kasih Mama Zharfan


dengan membaca coretan2 dari mama zharfan yg ummi rasa sungguh kreatif dan innovatif ini, ummi dapat peluang untuk merasai dan melihat sendiri cara kehidupan di negara orang yang memang kalau diberi peluang semua orang pun nak merasa...melihat gelagat anak2nya yang comel dan keluarga yang bahagia...seronok betul...mama zharfan sungguh bertuah...


idea-idea mama zharfan menyertai contest terutama yang kena buat cerita atau pengalaman memang mantops...bak kata pepatah "jauh berjalan luas pengalaman" tu pasal la mama zharfan selalu menang...tahniah...


ummi senang berkawan dengan mama zharfan sebab walaupun tak pernah jumpa, ummi rasa mama zharfan ni seorang yang humble, baik hati, tabah, periang, adventure bla..bla..bla...


cukup la puji kot...dah melambung-lambung dah ni....hehe.. tapi ni semua fakta...tiada udang disebalik mee ok...

Friday, July 23, 2010

Ayu Little Cottage Giveaway



Hadiah2 yang cukup menarik....
esp quilt bag tu...memangla menjadi pujaan hati ku..

kalau nak jugak hadiah mcm kat atas tu, jom join giveaway dari ayu little cottage ni
tarikh tutup adalah pada 20 Ogos 2010
kalau nak join klik SINI...

Syarat2 nyer..

1. ~ LINK kan ler http://ayulittlecottage.blogspot.com/ di blog anda...

2. ~ Pastu..TAG kengkawan untuk join GA ini...the more..the merrier!!
(klu boleh tempeklah GA nih kat blog memasing...bru leh ramai yg join..)

3. ~ Pastu...Leave a comment in this n3... dan

Jawab soalan nih dalam comment anda :
Jika anda mendapat quilt bag ini nanti, apa yang anda akan masukkan kedalam beg tersebut dan kemanakah anda akan bawanya?
(what kind of question???)

ha tu jer syarat2nyer...mudah kan...jom la join...

ummi nak tag:
1. Sis nuni
2. Mama zakwan
3. Mama sara
4. Adyshariz dan
5. maszmadi

terima kasih..

Thursday, July 22, 2010

"~My_OnLine_Shopp 1st Giveaway Sempena Aidilfitri~"

'Create
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

Puasa belum.. tapi Raya dah terasa...sebab dah banyak order kuih raya..hehe
tapi kalau nak kuih raya free jom join giveaway dari myon9shopp ni

Tarikh tutup pada 31 Ogos 2010
kalau nak join klik kat SINI..


myon9shopp ni sebenarnyer ada menjual kuih raya
moden & tradisional dengan harga yang sangat murah
(memandangkan skrg minyak, gula dll dah naik harga)
tapi harga yg ditawarkan cuma RM18/50pc untuk
kuih muih ini...sangatla murah sebenarnyer...
kat ofis ummi ni ada yg menjual sehingga RM20++
untuk kuih-muih sebegini...


selain kuih, myon9shopp juga ada menjual 'Detox foot patch'
dan merupakan agen Topup, so sape2 yg nak topup atau
berminat nak jadi agen topup bolehla mendaftar dengan
my0n9shopp ni di SINI...


Jadi, tunggu apa lagi...silalah lawati blog myon9shopp
untuk maklumat lanjut..

Whitey Mommy Giveaway



Nak join Giveaway ni bcoz nak kan watermark custom-made dari air tangan Whitey Mommy yang comel itew memandangkan blog ummi ni x der watermark lagi...huhu...sian kan...

kawan2 lain x yah la join sebab nanti kalau ramai yg join, tak der can la ummi nak menang...
tapi kalau degil nak join jugak klik jer kat SINI....(sape yg klik mmg ler degil nak kene cubit ni...)

Tarikh tutup pada ..???.... tak dimaklumkan...akan ditentukan kemudian...hehe
(baek masuk cepat2...kang tiba2 tutup kan naye...)


Ok ni gambar sofiyyah dengan muka yang paling gembira sebab seme juri nak bagi watermark tu kat ummi....yeehaa...!!



ok la good luck yer ummi...! ( tak mo ucap kat org laen sbb ummi nak hadiah tu...!!wakaka)

Tapi nak kena tag 3 kawan jugak sbb nanti disqualified pulak...
Ummi nak tag sis nuni, mamazakwan & mamasara


ejaMaria 1st Giveaway



Sape nak keycahain atau bangle mcm kat atas tu jom join kontes dari ejaMaria ni
Kalau nak join klik SINi..

Tarikh tutup sehingga 31hb. Julai 2010 atau sehingga mencapai hit no.10078 (mana-mana yang terdahulu :)

5 pemenang bertuah akan dipilih dgn 2 cara... 2 org melalui hit no. bertuah... manakala 3 org lagi melalui cabutan bertuah (akan dicabut oleh Laila, Nayli & Luqman)
No. bertuah yang Maria kehendaki ialah 7008 dan juga 10078 - sesiapa yg dapat nombor ini sila print screen - dan email kpd Maria sebagai bukti

p/s: harus ummi nak ni sebab nak dapatkan bangle yg kiut miut tu utk sofiyyah....

Daddy Cute Bcoz of Me Contest



Nak join kontes ni tak..Daddy Cute Bcoz of Me
Kalau nak klik kat SINI...
Tarikh tutup pada 22 Julai 2010


Ni gambar sofiyyah ngan abah dia...ambik la mana2 yg tuan tanah berkenan yer...



Wednesday, July 21, 2010

Giveaway Izan

N3 ini adalah untuk memaklumkan kpd Pn Izan bahawa ummi berjaya mendapatkan nombor bertuah itu...10201...yuhuuu, tak sia2 mengklik-klik blog Izan hari ni....

ni dia print screen tu...layak ker dpt adiah tu...? hehe..

Tuesday, July 20, 2010

bARdbOO GIVEAWAY



Giveaway ini anjuran bARdbOO
dan ummi tau giveaway ni dari Malaysia Giveaway (MG)

Tarikh tutup pada : 31 Disember 2010
Kalau nak join klik SINI...

Syarat penyertaan:

1) Jadi follower bARdbOO. (done!)
2) Tulis satu entry mengenai giveaway ini dengan tajuk: bARdbOO GIVEAWAY. (done!)
3) Nyatakan dari mana kamu tahu mengenai giveaway ini. (done!)
4) Letak banner giveaway di dalam entry tersebut. (done!)
5) Pastikan entry tersebut mempunyai link ke blog bARdbOO. (done!)
6) Letak banner giveaway berserta dengan link ke entry ini di sidebar blog kamu. (done!)
7) Hantar link entry kamu di bahagian komen entry ini. (done!)
8) Hebahkan mengenai giveaway ini kepada kawan-kawan kamu (Optional). (done!)


Cara pengadilan:
Pemenang akan ditentukan dengan cara cabutan bertuah.

Hadiah yang ditawarkan:
Pemenang akan memenangi hadiah menarik dari UK (hadiah belum ditetapkan).
Pemilik blog yang menjadi "Top Referrer" juga akan memenangi hadiah dari UK.


Tempoh giveaway:

1 Julai 2010 - 31 Disember 2010 (Tempoh yang panjang kerana insyaAllah penulis akan sampai ke UK pada hujung tahun untuk membeli hadiahnya. Jika hadiah dapat dibeli lebih awal, maka tarikh giveaway ini akan dipendekkan. Jadi jangan tangguhkan pernyertaan kamu ye)
Pemenang akan diumumkan pada 1 Januari 2011 (masa akan ditetapkan kemudian).

~Pemilihan peserta bertuah akan menggunakan khidmat Random.org
~Sebarang pertanyaan boleh diemelkan ke: bardboo@ymail.com

Giveaway 1 thn anniversarry hasil tangan Azie

Nak hadiah mcm kat bawah ni?



jom join giveaway ni..
Anjuran blog HASIL TANGAN AZIE
Kalau nak join klik SINI
tarikh tutup pada 31 Julai 2010

'lensaMama Melts My Heart Away'



Nak join kontes ni jap... last minit dah ni..
hadiah2nya ditaja oleh....

Lensa Mama

Pinky frog Shop


dan Funky Mama....

So kalau ada sape2 nak join klik sini yer
"Melt My Heart Away"

Kena cepat yer sebab tarikh tutup dia hari ini 20 Julai 2010...kuakuakua..
ummi pun join last minit jer nih.. .tahler masih diterima ke tidak...
Ni la antara gambar2 sofiyyah yang buat hati ummi cair...
Yang ni sbb dia tengah senyum gaya2 nakal dan nampak gigi 'rock kapak' dia tu...
yang ni pulak sebab dia tengah tersenyum manizzz la kununnyer....
yang ni sbb gaya ala2 model gitu....
yang ni pulak sbb molotnyer itu...
dan last but not lease yg ini sebab sebijik muke ummi masa kecik2 dulu....
Nama : Nur Zahirah Sofiyyah
DOB : 8 Januari 2009
Umur : 1 tahun 6 bulan

Monday, July 19, 2010



Jom join Giveaway ni..
Anjuran charlottev.com

Tarikh tutup pada : 20 Julai 2010
Kalau nak join klik SINI

Friday, July 16, 2010

Cabutan Bertuah Mama Syafi



Nak join Cabutan Bertuah Mama Syafi ni pulak...
Hadiah akan disponsor oleh Butik Babykidmatters, sebuah butik yang menjual pakaian baby n kanak2.. sgt menarik n comel2 barangan kt blog tu tau. kalau nak tau lebih lanjut silakan ke blog Babykidmatters..
tadi ummi pegi jenjalan kat situ dah terbekenan la pulak dgn Zara top ni...
comel kan...!
byk lagi baju2 yg comel kat situ..jom la beli tuk raya yg bakal menjelma tak lama lagi...hehe
Jom la kawan2 join sekali....syarat2nyer mudah sangat
Kalau nak join klik sini CABUTAN BERTUAH MAMA SYAFI
Tarikh tutup adalah pada 20 julai jam 11.59 malam
Semoga berjaya..!


Wednesday, July 14, 2010

Litlestore2u Children Photo Contest



This is a must join contest !
By :
littlestore2u.com
Due : 31 July 2010


wanna join?
Click here
LITTLESTORE2U CONTEST


This is a Photo contest for all
children ages 0 to 5 years of age. Children are not judged based on beauty but on their expressions and the photo because - All Children Are Beautiful! Therefore, every child has a chance to win!

Photos must not be professional photos.

Judging main criteria is based on Photo Quality, Naturalness and Overall Impression.


-Crisp, clear pictures with no red eye.
-No enhanced/altered pictures.
-Upper body shots are best.
-Judges must be able to see your child's entire face.
-A picture you believe that would WOW the judges.


So, this is the photo of my daughter that I believe would WOW the judges!
this pic is taken by me my self at my house...hehe..



Child's name : Nur Zahirah Sofiyyah
DOB : 8 jan 2009
Age : 1 1/2 year


GOOD LUCK ALL!

p/s: adoi..dah tergeliat dah lidah mak..hehe..

GIVE AWAY – JIJA’s LOVELY COTTAGE



Suke sangat tengok hasil kerja tangan kak Jija ni..
sweet bangat.. w/pun baru first time jalan2 kat situ.
daku terpaku...
terus exited nak join giveaway ni sbb manala tahu rezeki nak dapat bread box tu..i likeee..!

So, sape2 yg nak join tu cepat2 sbb tarikh tutup pada 31 Julai 2010
kalau nak join klik jer sini...JIJA LOVELY COTTAGE GIVEAWAY

Ummi nak tag sis nuni, mama zakwan n mamasara


Semoga berjaya..!

Monday, July 12, 2010

Baby Biru Contest



Nak join kontest ni..BABY BIRU CONTEST...
anjuran Mrs.Hilmy..

Tarikh tutup pada : 8 Ogos 2010
Syarat simple, hadiah menarik...

Kalau nak join klik sini BABY BIRU CONTEST

Ni gambar Sofiyyah berbaju biru...tuan tanah ambik la yg mana satu yer...


Nama si comel : Nur Zahirah Sofiyyah

DOB : 8 Jan 2009 (1 tahun 6 bulan)



"Sweet Cute Baby Smile Contest"

Create your own banner at mybannermaker.com!
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

Create your own banner at mybannermaker.com!
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

Salam, dah beberapa hari tak update...bizi sikit...sket jer...hehe

Hari ni nak join contest ni "Sweet Cute Baby Smile Contest" anjuran intankuterpilih & Baby Ku Cute Collections...

Tarikh tutup pada : 31 Julai 2010
Jom la join...kalau nak join klik SINI jer...

Hadiah2nyer amat menarik..RM50 tu...1 utk gegel 1 utk boboy...


BABY KU CUTE COLLECTIONS NI ADA MENJUAL PELBAGAI JENIS PAKAIAN BAYI DAN KANAK-KANAK YANG BERJENAMA DENGAN HARGA YANG CUKUP-CUKUP ISTIMEWA...SETIAP BARANG YANG DIJUAL ADALAH READY STOCK DAN PRE ORDER... Inilah tagline kedai Baby Ku Cute Collections dan terdapat berbagai jenama yang boleh dipilih antaranya Calvin Klein, Carter, Combi, Disney, Ferrari, Gap, Guess, Gymboree, La Martina, Nissen, Oshkosh, Polo, Vitamin dan macam-macam lagi... pendek kata seswai sangatla jenguk2 tuk beli baju raya ni nanti.. collection nya pun cantik2 dan comel2... harga frankly speeking amatla berpatutan....so apa tunggu lagi...JOM BELI KAT BABY KU CUTE COLLECTIONS....

Upppppss...asyik dok promote tokey kedai, lupa laks nak masukkan gambar si kenit ni.. sbb syarat2nyer yg ke 5 & ke 6 adalah spt berikut...

5) upload sekeping gambar simanja... tak kesahla gambar anak ker, anak sedara ker, adek ker... boleh hantar banyak kali untuk seorang blogger, tapi bukan simanja yang sama.dan sekeping gambar untuk satu entry. (done!)

6) make sure gambar tu menunjukkan si manja tengah tersenyum memandang kamera...diulang yea, tersenyum memandang kamera...taknak pandang lain selain kamera...gambar tidak boleh di edit dan bukan gambar studio. (done!)



Haha..ni dia gambar dak kenit ni tengah senyum memandang tepat ke kamera..
(abaikan rambut dia yang berserabut itew...huhu..)





Nama dak kenit ni : Nur Zahirah Sofiyyah
Umur dak kenit : 1 tahun 6 bulan (8 Jan 2009)
Nama ummi dia : Nor Riza Md Johan



Rasanyer cukup dah kot syarat-syaratnyer tuh...



Ok, Good Luck semua..!

Thursday, July 1, 2010

Ninazcake First Giveaway

Photobucket




Ayayai...sedapnyer cake...! Sape nak kek ni jom join giveaway dari cik Ninaz ni

Tarikh tutup pada : 4 Julai 2010

Kalau nak jgk klik jer SINI...

Ekceli selain kek ni ada byk lagi hadiah, Mini Cuppies ada, Moist Chocolate Cake ada.. tapi GA ni untuk yg tinggal area Klang Valley jer la yer... yg jauh2 tu jgn nangis ok..