Terima kasih sebab sudi jadi kawan ummi...

Monday, July 26, 2010

Mama Zharfan 1st GA "Ole-ole from UK"



Dah nak tamat dah GA dari mama zharfan ni....ummi baru nak join..
so kalau ada yg nak join jugak sempat lagi... hari ni last day..

Kalau nak join klik jer sini "Ole-ole from UK"
hadiahnyer confirm from UK..

Syarat GA yang terakhir amat mencabar...

kena complete a simple, SWEET slogan starting with : "I follow Miles of Smile kerana /because (can be in English or BM)..".not more than 30 words...

So, ini dia simple & sweet slogan dari ummi...
"I follow Miles of Smile kerana dikaulah yang bertanggungjawab membuka lembaran blogku sehingga dikenali dan mengenali ramai rakan-rakan blogger yang lain, melebarkan sayapku untuk menjelajahi dunia dan menjadi sumber inspirasiku untuk menyertai contest dan giveaway..." (29 patah perkataan)



Memang benar, mama zharfan la yang telah membuatkan blog ummi yang teramatlah picisan ini dikenali ramai (ecehh..) bila beliau pertama kali menziarahi blog ummi pada 15 Mei 2010..



(ummi masuk contest WAWA 5th BESDAY GIVEAWAY- Senyuman Paling Menawan, hasilnya sofiyyah dapat hadiah saguhati)




masa ni ummi baru nak belajar berblog dengan menjoin contest montest ni semua...
(ummi stat berblog pada Mac 2010)...

lepas jer dapat jejak dari mama zharfan (yang sebelum tu tak pernah dapat jejak dari sesiapa pun member2 bloger...huhu..sebab belum ada member), ummi mula mengenali ramai rakan2 bloger yg lain spt MamaSara, MamaZakwan, Maszmadi, Mamalyna, Izan, MummyAyu, MamaBalqis, Suzie, Zai Kulim, dll...semua ni nama2 besar dalam dunia blog bagi ummi jika dibanding dengan ummi ni yg baru jer ada 29 orang follower..hehe...ummi seronok dapat berkenalan dengan semua...Terima kasih Mama Zharfan


dengan membaca coretan2 dari mama zharfan yg ummi rasa sungguh kreatif dan innovatif ini, ummi dapat peluang untuk merasai dan melihat sendiri cara kehidupan di negara orang yang memang kalau diberi peluang semua orang pun nak merasa...melihat gelagat anak2nya yang comel dan keluarga yang bahagia...seronok betul...mama zharfan sungguh bertuah...


idea-idea mama zharfan menyertai contest terutama yang kena buat cerita atau pengalaman memang mantops...bak kata pepatah "jauh berjalan luas pengalaman" tu pasal la mama zharfan selalu menang...tahniah...


ummi senang berkawan dengan mama zharfan sebab walaupun tak pernah jumpa, ummi rasa mama zharfan ni seorang yang humble, baik hati, tabah, periang, adventure bla..bla..bla...


cukup la puji kot...dah melambung-lambung dah ni....hehe.. tapi ni semua fakta...tiada udang disebalik mee ok...

1 comment:

  1. orait dear :) me dh check..wah kembang me baca entry ni :) tqvm for joining & best of luck!!

    ReplyDelete