Terima kasih sebab sudi jadi kawan ummi...

Wednesday, December 29, 2010

Shaz Clozet Giveaway



Jom reramai join GA ni...simple jer....
Tarikh Tutup pada : 15 Jan 2011

Kalau nak join klik jer kat banner atau kat SINI pon boleh..


Sebenarnya ummi tgh google-google carik baju style kimono tuk sofiyyah,
sbb aritu g Jepun x sempat plus x mampu nak beli baju style kimono kat dia...
alih2 terjumpa baju camni jual kat blog SHA ni... mcm menarik jer.. x tanya lagi
ada stok ke tak...harap2 ada la lagi.....



comel jer kan baju ni....tp kalau nak beli elok beli pada 11 hb setiap bulan
coz akan dapat disc 11.5% disitu sbb permata hati tuan kedai



Cute Lil Zafar ni dilahirkan pada 11 Mei 2010... bestkan dpt disc..
lagi satu ummi dah terbekenan la pulak kat skirt ni....



mesti comel si sofiyyah pakai...ermm dah melalut la pulak...!

So, marilah kita ramai2 join GA ni....

Ummi nak tag
1. SIS NUNI,
2. MAMALYNA dan
3. MAMA ZAQWAN

Good Luck semua..!!

CUTE BABY 2011 BY MAMARIFqy !!




Kan ummi dah cakap..ummi alergik kalau ada perkataan kiut miut ni..
Konfem kena join gak la....hehe
Sapa2 nak join klik jer kat banner tu...

Kontes ni anjuran MamaRifqy Sempena NEW YEAR,
sempena BESDAY IQY & BesdaY MAMA !
3 in ONE !!

Dan penaja-penaja yang baik hati itu adalah:

http://naniedean.blogspot.com/
http://yantimatisa.blogspot.com/
http://dhiyakhairina.blogspot.com/
http://violetgloves.blogspot.com/
http://hafizahismail.blogspot.com/

JOm tengok Terma dan syarat !

1. Buat 1 entry yang bertajuk CUTE BABY 2011 BY MAMARIFqy !! (done!)
2. Letak Banner pada entry dan pada Sidebar dan link pada entry INI. (done!)
3. FOllow this blog, and my personal blog (done!)
4. Our sponsor !! WAJIB follow gak tauuuu !! (ok, semua dah follow!)

http://naniedean.blogspot.com/
http://yantimatisa.blogspot.com
http://dhiyakhairina.blogspot.com
http://violetgloves.blogspot.com/
http://hafizahismail.blogspot.com/

5. Wajib mention nama PENAJA dan link balik ke blog berkenaan (done!)
6. Upload HANYA 1 keping gambar anak SAHAJA.. (done!)
gambar anak yang cute miut/comel dimata anda.kalau xde anak,anak sedara pon boleh.
Yang Layak hanya bb yang berumur 0-4 years ONLY !!!
(kalau ade > dr 1 anak,,leh masukkan terus dlm 1 entry..Mudah kan??)
*sertakan Nama dan umor anak*
7. Da siap..tinggalkan comment anda pada entry ini (done!)

TARIKH TUTUP CONTEST INI.. PADA 25 JANUARI 2011

Ini dia gambar cutie Sofiyyah dengan baju
100% Cute (guaranteed) nya iteww...!!



Nama : Nur Zahirah Sofiyyah
DOB : 8 Jan 2009
Umur 1 tahun 11 bulan

Tuesday, December 28, 2010

living cabin giveaway from [-suziey-] dot com



FM yang kiut ni adalah hadiah untuk [suziey] dot com Giveaway..

Semenjak dua menjak ni ummi sangat alergik tengok FM...
tambah lagi yg kiut miut dan (yg ni ada penyukat suhu lagi....!)

Syaratnya pun simple jer...

Kalau nak join klik SINI...
Tarikh tutup pada 11.1.11 @ 11.11 pm

CONTEST SI MANJAKU RIANG


Nak join kontes ni pulak...
SYARAT - SYARAT YANG MUDAH

1. BUAT 1 ENTRI YANG BERTAJUK CONTEST SI MANJAKU RIANG (OK!)
2. COPY PASTE BANNER DI ATAS (OK!)
3. LETAK KAN 1 KEPING GAMBAR ANAK ANDA YANG BERTEPATAN DENGAN TEMA
DAN BERUMUR DARI 1 HARI HINGGA 3 TAHUN (OK!)
4.TULISKAN NAMA PENUH BAYI, D.O.B ANAK ANDA, NAMA IBU BAYI (OK!)
5.LETAKKAN BANNER DAN BLOG LIST DI SIDE BAR YANG ADA LINK BALIK KE BLOG INI (OK!)
6. MESTI JADI FOLLOWER (OK!)
7. HANYA BLOGGER YANG ADA ALAMAT DI MALAYSIA (OK!)
8. SILA LETAKKAN PENYERTAAN ANDA DI DALAM KOMEN INI SAHAJA (OK!)

BAGI YANG BELUM BERKAHWIN BOLEH LETAKKAN GAMBAR ANAK BUAH ANDA SAHAJA YER.

HADIAH UNTUK 3 ORANG PEMENANG MEMANG BEST


BERMINAT?
JOM KITA MERIAHKAN MAJLIS CONTEST INI...KLIK JER KAT SINI
TARIKH TAMAT : 12 JANUARI 2011
Ni gambar Sofiyyah yang sememangnya periang itu...

Nama anak : Nur Zahirah Sofiyyah
DOB : 8 Jan 2009 (1 tahun 11 bulan)
Nama ibu : Nor Riza Md Johan
Semoga Berjaya...!!

Contest Foto Kiut


Memang tak sah la kalau ummi yang berketurunan kiut miut ni x masuk kontest ni...hehe.. (perasan...!)

Syarat2nya pun bukan susah sgt.. (sedang yg lagi susah pun blh kan...!!)

Syarat-syarat penyertaan adalah spt di bawah:

1.Mesti la ade blog sendiri. (ok!)
2.Follow blog Ka-Ching Preloved & Lipat's Bundle. (ok!)
3.Letak banner kat side bar dgn kat entri dan linkkan terus ke contest ni. (ok!)
4.Buat entri simple tentang contest ni dan upload gambar yg PALING KIUT yg korang ade. Tak kesah la gambar adik ke, jiran ke, mak korang ke, ramai-ramai ke, diri sendiri ke...asalkan yg KIUT MIUT ^_^ (ok!)
5.Sape-sape pun boleh join.. Lelaki/Perempuan. (ok!)
6.TIADA had umur ^_^ (ok!)
7.Tinggalkan link kat comment tau! (ok!)

Pemenang akan dinilai berdasarkan gambar yang PALING KIUT
Tarikh Tutup Penyertaan Pada
31hb Januari 2011

JOM LA JOIN RAMAI-RAMAI... kalau nak join klik jer kat SINI

Ni gambar Sofiyyah yang paling kiut itu...
100% CUTE (guaranted)



Nama : Nur Zahirah Sofiyyah
DOB : 8 Januari 2009
Umur : 1 tahun 11 bulan

emel ummi : dingdangyangkiut@gmail.com ( haa...kan dah kata..semuanya kiut..!!)


OK... Semoga berjaya...!

Sunday, December 26, 2010

"Baby In Black @ White Contest by Mama_Balqis"




Ok, ummi nak join kontes ni pulak sbb syarat2 dia sama jer mcm kontes birthday oleh mama balqis tadi tu...
Contest ni dianjurkan sempena menyambut birthday baby girlnya DAMIA NURIN BALQIS yang ke-3...jadi, sedikit ucapan buat Balqis yang comel....terimalah 3 rangkap pantun dari aunty ya... (pantun pun sama yer...hehe)

Birthday Party disambut meriah,
Dapat hadiah beraga-raga,
Satu sudah, dua pun sudah,
Sekarang sudah masuk tiga....

Dapat hadiah beraga-raga,
Birthday party disambut meriah,
Wahai Balqis yang comel bergaya,
Semoga menjadi anak yang solehah....

Cantik sungguh paras rupa,
Cantik lagi budi bahasanya,
Jasa ibu jangan dilupa,
Moga menjadi orang yang berguna....

(hehe...sorry la, aunty x pandai sgt nak berpantun ni...)



kalau ada sapa2 nak bagi ucapan kat Balqis dan join kontes ni klik jer kat SINI dan syarat2nya mcm kat bawah ni...

1. Wajib menjadi Follower blog berkenaan
http://damiaqish.blogspot.com/
http://babyibu.blogspot.com/
http://hasya-hana-hadif.blogspot.com/
http://jaijina.blogspot.com/
http://alyaonlineshoppe.blogspot.com/
http://jemariart.blogspot.com/
http://bawakupulang.blogspot.com/
http://syilasyira.blogspot.com/
http://biqclozet.blogspot.com/
(ok semua done!)

2. Add Blog http://damiaqish.blogspot.com/ dalam bloglist anda (done!)

3. Dalam Entry WAJIB upload banner contest & kat SIDEBAR serta pastikan ianya di link semula ke entry contest (no link back will be disqualified) (done!)

4. Wajib Mention Nama2 PENAJA Contest dan pastikan ianya di link semula ke blog penaja berkenaan (done!)

5. Terbuka kepada SEMUA yang mempunyai blog & anak yang berumur dari 1 bulan sehingga 4 tahun
(kanak2 yang lahir dari tahun 2006 ke atas)contest bermula dari
9hb November 2010 sehingga 31 Disember 2010. (ok, layak!)

6. Hanya tajuk dibawah je yang diterima
"Baby In Black @ White Contest by Mama_Balqis" (done!)

7. Upload hanya SEKEPING gambar anak anda berbaju warna HITAM ATAU PUTIH
(salah satu je), boleh hantar 2 & 3 kali penyertaan(kalo anak ada lebih dari satu) & sila pastikan gambar jelas & senang untuk di copy paste & gambo tidak boleh di edit & studio photoshoot
(done!)

8. Sila buat sedikit UCAPAN untuk Birthday Girl Mama "Damia Nurin Balqis" dan dalam entry WAJIB mention Contest dianjurkan Sempena Birthday Balqis Yang ke 3 tahun (done!)

sila nyatakan sekali:
Nama Anak,Umur & Tarikh Lahir Anak (done!)

9. Bila dah siap, tinggalkan komen di entri ni (done!)


Ni gambar baby in white tu yer...
(fuiyooo...semua putih dari kepala sampai la ke kaki...!!)



Nama anak : Nur Zahirah Sofiyyah
Tarikh lahir : 8 Januari 2009
Umur : (1 tahun 11 bulan)


Semoga Berjaya...!

"Birthday Contest By Mama_Balqis"



Hujung2 taun ni kureng bz sket... so sempat la ummi nak join kontes mama balqis ni...
sbb syarat2nya berpoloh jugok la nak memenuhinya.... x pe...usaha tangga kejayaan....hehe..


Contest ni dianjurkan sempena menyambut birthday baby girlnya DAMIA NURIN BALQIS yang ke-3...jadi, sedikit ucapan buat Balqis yang comel....terimalah 3 rangkap pantun dari aunty ya...

Birthday Party disambut meriah,
Dapat hadiah beraga-raga,
Satu sudah, dua pun sudah,
Sekarang sudah masuk tiga....

Dapat hadiah beraga-raga,
Birthday party disambut meriah,
Wahai Balqis yang comel bergaya,
Semoga menjadi anak yang solehah....

Cantik sungguh paras rupa,
Cantik lagi budi bahasanya,
Jasa ibu jangan dilupa,
Moga menjadi orang yang berguna....

(hehe...sorry la, aunty x pandai sgt nak berpantun ni...)



kalau ada sapa2 nak bagi ucapan kat Balqis dan join kontes ni klik jer kat SINI dan syarat2nya mcm kat bawah ni...

1. Wajib menjadi Follower blog berkenaan
http://damiaqish.blogspot.com/
http://babyibu.blogspot.com/
http://hasya-hana-hadif.blogspot.com/
http://jaijina.blogspot.com/
http://alyaonlineshoppe.blogspot.com/
http://jemariart.blogspot.com/
http://bawakupulang.blogspot.com/
http://syilasyira.blogspot.com/
http://biqclozet.blogspot.com/
(ok semua done!)

2. Add Blog http://damiaqish.blogspot.com/ dalam bloglist anda (done!)

3. Dalam Entry WAJIB upload banner contest & kat SIDEBAR serta pastikan ianya di link semula ke entry contest (no link back will be disqualified) (done!)

4. Wajib Mention Nama2 PENAJA Contest dan pastikan ianya di link semula ke blog penaja berkenaan (done!)

5. Terbuka kepada SEMUA yang mempunyai blog & anak yang berumur dari 1 bulan sehingga 4 tahun
(kanak2 yang lahir dari tahun 2006 ke atas)contest bermula dari
9hb November 2010 sehingga 31 Disember 2010. (ok, layak!)

6. Hanya tajuk dibawah je yang diterima
"Birthday Contest By Mama_Balqis" (done!)

7. Upload hanya SEKEPING gambar anak anda bertemakan Birthday Party nya yang LATEST, boleh hantar 2 & 3 kali penyertaan(kalo anak ada lebih dari satu) & sila pastikan gambar jelas & senang untuk di copy paste & gambo tidak boleh di edit & studio photoshoot (done!)

8. Contest ada 2 kategori iaitu:

A ~ Birthday Girl @ Boy perseorangan @ ngan adeq beradeq (kalo sambut bersama tapi hadiah untuk sorang je )

B ~ Birthday Girl @ Boy With MOM @ DADDY
(tapi hadiah untuk Mom jugak k)
(Ummi join kategori B)

contoh mcm banner kat atas k...sorang blogger leh join 1 kategori je k Gambo WAJIB Nampak KEK (ok, ada kek!)

9. Sila buat sedikit UCAPAN untuk Birthday Girl Mama "Damia Nurin Balqis" dan dalam entry WAJIB mention Contest dianjurkan Sempena Birthday Balqis Yang ke 3 tahun (done!)

sila nyatakan sekali:
Nama Anak,Umur & Tarikh Lahir Anak (done!)

10. Bila dah siap, tinggalkan komen di entri ni (done!)



Ok, ummi join yang kategori B ~ Birthday Girl @ Boy With MOM @ DADDY
ni gambar birthday girl ngan ummi dia... taraaaa...

(p/s: serius...baru hari ni ummi terperasan yang tema baju ummi sama la dengan kek tu...pink n cokelat!!!)
(sila abaikan gambar abang dia yg terover tu yer...)



Nama anak : Nur Zahirah Sofiyyah
Tarikh lahir : 8 Januari 2009
Umur : (1 tahun 11 bulan)



fuhhh....!!! kalu x berpoloh sajo jo la....


Semoga Berjaya...!

Friday, December 24, 2010

Mummy Ayu Happy New Year Giveaway



Jom join Mummy Ayu nyer GA ni...
simple jer... tarikh tutup pada : 29 Dis 2010

Kalau nak join klik jer kat SINI...

Good Luck all...!

Thursday, December 23, 2010

Lolipop 1st Giveaway



Jom join GA miss lolipop ni....
kalau bertuah dapat hadiah dari UK tu....

Kalau nak jugak klik kat SINI...
Tarikh tutup pada : 10 Januari 2011


Good Luck to all...!

Wednesday, December 15, 2010

GIVEWAY CONTEST B'DAY CIK FA



jom join contest ni pulak...mudah jer...!
Kalau nak join klik SINI...

Tarikh tutup pada 24 Dec 2010

Good Luck semua..!



Tuesday, December 7, 2010

Mamalyna's Crab Stick Popia Giveaway...



Nak join jugak la giveaway ejan@mamalyna ni...

adakah hadiahnya bekalan Crab Stick Popia utk setaun...???
wooww...!!! bestnyer...sedap woo popia ni.. siapa dah cuba pasti terangkat kan..!!!!

ummi ada cuba buat sendiri tapi x secomel yg ejan buat...huwaa... utk makan sendiri anak beranak blh la...nak hidang kat tetamu...hancuss...!!

Sapa2 nak join sila klik sini yer...CRAB STICK POPIA GIVEAWAY....
Tarikh tutup pada : 15 Dis 2010

Giveaway ni dianjurkan sempena ulangtahun perkahwinan Mamalyna & Papalyna
Semoga kasih sayang Allah melimpah ruah dalam keluarga mereka....amin...

Sunday, December 5, 2010

Berjaya mendapatkan FM dari Shanghai itu...!!!




Alhamdulillah...ada juga rezeki ummi nak tambah koleksi FM...(maklumle baru beli peti sejuk baru..hehe) dapat yg dari Shanghai lak tu...best..! best..!


Terima kasih yg tak terhingga buat anas comel yg cabut nama aunty yer....terima kasih juga buat mama nya Shira yg bermurah hati nak bagi FM ni...


Semoga bertambah murah rezeki la Shira dan keluarga lepas ni...amin....


Keputusan penuh DI SINI...

Thursday, December 2, 2010

“SHOW YOUR TEETH BABY!” CONTEST 2010!



Beri laluan jap kat contest ni yer...dah nak due pun...12.00 mlm ni
sapa2 nak join sempat lagi ni....


Penganjur : harlindahalim (richmomdiary) -mmg rich pun sbb hadiah dia lumayan gilos tu...
Tarikh tutup : 3 Disember 2010, Jumaat,12.00 tengah malam (sib baik ummi sempat menjoinkan diri di saat2 akhir ni...)

Hadiah-hadiah Menarik Yang Menanti Anda:

First (1st) Prize
Pakaian Bayi/Kanak-kanak (worth RM150)

Second (2nd) Prize
Pakaian Bayi/Kanak-kanak (worth RM100)

Third (3rd) Prize
Tote Bag (worth RM50)

LUMAYAN KAN...!!!

JOM JOIN THE CONTEST KAWAN-KAWAN! =)



Kalau nak join klik jer SINI...





So, ni gambar Sofiyyah yang menunjukkan gigi kapaknya yang baru keluar...
masa ni umur Sofiyyah 10 bulan....







Nama : Nur Zahirah Sofiyyah binti Mohd Idris

D.O.B : 8 Januari 2010 (1 tahun 11 bulan)

Hobby : Azan & berjoget (sebab selalu dengar abg dia dok azan)

Berapa batang giginye yang dah ada sekarang..jangan lupe kire betul-betul ye! =)
- gigi yang ada sekarang dah 16 batang....(gambar gigi terbaru belum sempat ambik lagi..hehe)






So, harap richmomdiary boleh terima penyertaan Sofiyyah di saat akhir ni yer...Tq




Good Luck Sofiyyah...!!!

Wednesday, December 1, 2010

Lama sudah...



lame bebenor ummi tak mengupdate blog ummi ni....(maksudnya tak join contest le tu....sbb blog ni ummi buat pun sbb nak join contest montest tuk cik sofiyyah tu jer...sekali sekale ade ler ummi selit ngan cerite ceriti bila tgh qhajin....)

Ummi ni bab nak menulih mmg liat sikit....bukan x der cerite menariks tapi teman mmg maleh nak mengarang.....(padehe mase sekolah dulu teman penah jadi juara mengarang seluruh negeri perok..!!! Jgn tak caye...mmg betui...kui..kui...)

Tapi, baru2 ni, ummi dapat pengalaman yang ummi rase amat menarik....mcm "mimpi jadi nyata" bak kata org putih "dream comes true" ler...hehe.... so, ummi rase mcm nak abadikan citer tu dalam blog ni, sbb kalau tak pengalaman tu lama2 lenyap macam tu jer...

So, lepaih ni kalau ada yang nak termuntah baca catatan diary ummi selama 18 hari tu..mintak maap la yer....catatan ni purposely mmg untuk kenangan peribadi ummi....ummi pun tak tau ummi dapat catatkan semua sampai habis atau tidak...jangan "hot-hot chicken shit" sudah...

Ummi rasa nak bagi tajuk catatan ummi tu nanti "MY DREAM COMES TRUE" ok tak?

ok, baru start nak menulih ni tak blh pjg2 sgt, sat g rasa tension pulak sbb dok memerah otak....ummi nak g buat keje dulu...ptg2 sat g baru sambung balik...!!