Terima kasih sebab sudi jadi kawan ummi...

Thursday, January 27, 2011

CUTE BABY WITH A BOOK CONTEST



Ummi join contest ni...
CUTE BABY WITH A BOOK CONTEST

Anjuran : Notre Belle Histoire & My Genius Baby Qarissa
Penaja : Genius Baby OnBoard & PatiPerfume
Tarikh tutup : 2 Feb 2011

Kalau nak join, klik jer banner...

Ni gambar Sofiyyah tengah asyik baca Yaasin
Moga2 Sofiyyah membesar menjadi anak yang solehah

v

v

v

v

v



Nama baby genius : Nur Zahirah Sofiyyah
DOB : 8 Jan 2009
Umur : 2 tahun

"Saya mahu memenangi *hadiah utama kerana saya mahu Sofiyyah
menjadi genius seperti Qarissa & Quzayra..."


Penaja:






ummi nak tag:

1. Sis Nuni
2. Ann Hatiberbunga


Wednesday, January 26, 2011

CONTEST 'BUDAK BEDAK'



Ummi join kontes ni..KONTES BUDAK BEDAK
Anjuran : My Simple Life
Tarikh tutup : 31 Jan 2011
Nak join klik jer banner tu...


Kebetulan baru2 ni dak kecik tu dok main bedak
abg2 dia ambik gambar....
Sebenarnya mmg feberet dia main bedak..
tp ummi x ambik gambar...

So, blh la kot nak join kontes ni....
Ni gambar 'antu' bedak tu...hehe..

v

v

v

v

v



Nama budak bedak : Nur Zahirah Sofiyyah
DOB : 8 Jan 2009
Umur : 2 tahun


Gud Luck all..!!!

Monday, January 24, 2011

"Gieyana Giveaway ~ I'm Look Younger!"...



Ummi join GA ni...

Gieyana Giveaway - I'm Look Younger !!
Anjuran : Gieyana's Life + Photo
Tarikh tutup : 20 Feb 2011

Kalau nak join klik banner atau klik SINI...


Good Luck ..!!

contest senyuman si cilik



Ummi join contest ni...

Contest Senyuman Si Cilik
Anjuran : Mama Housewife
Tarikh tutup : 31 Januari 2011


Dalam banyak2 gambar Sofiyyah senyum,
gambar ni jugak yang paling ummi suka sbb dia nampak
sungguh comel dengan lesung pipitnya itew
dan segar bugar... maklumler baru lepaih mandi....

v

v

v

v

v


Nama si cilik : Nur Zahirah Sofiyyah
DOB : 8 Jan 2009 (2 tahun)

Jom la join...!!

My Hardworking Child/Children Contest



Ummi join contest ni...

My Hardworking Child/Children Contest
Anjuran : Transformed Housewife
Tempoh : 10/01/2011 - 10/02/2011

Kalau nak join klik banner @ SINI....


Sofiyyah mmg rajin tolong ummi masak...(tolong kacau..!! heh)
Ni gambar dia tengah asyik dok tolong ummi bakar kerang..

v

v

v

v

v




Nama anak : Nur Zahirah Sofiyyah
DOB : 8 Jan 2009 (2 tahun)


Semoga Sofiyyah rajin & pandai masak sampai besar..!


Gud luck..!!

Sunday, January 23, 2011

'Cute Baby Style Contest'


Ummi join contest ni...mudah sgt...
kalau nak join klik SINI...


Anjuran : Blog Purple Light
Tempoh : 24 Januari 2011- 24 Febuari 2011 @ 12pm


Menurut Huda @ Pn penganjur....

***Cute Baby Style bermaksud baby dengan style atau gaya nya yg tersendiri dan bersahaja. Vouge ke, cun ke, handsome ke, macho ke, manja ke anything asalkan ianya style baby yg mampu mencuit hati para juri kami dan comel***

So, confirm ummi nak pertaruhkan gambar Sofiyyah yang ni...


v


v


v


v


v


v

Style ala-ala Red Carpet tengah geget jari....





Nama anak : Nur Zahirah Sofiyyah bt Mohd Idris
Tarik lahir : 8 Jan 2009
Umur : 2 tahun
Nama ibu : Nor Riza Md Johan



Good Luck semua..!!!

Tuesday, January 18, 2011

Kes selesai..!




Alhamdulillah.... kes ummi langgar bontot kete org semalam dah selesai...
ptg semalam dah bawak kete tu g bengkel....kena dalam 550....


so, ummi bayar 350 org tu bayar 200....
hadoi...x pasal2 melayang 350 hengget...adala tu yang x kena kat
mana-mana....mungkin ummi ada buat salah kat sape2 ker....

lebih baik DIA balas di dunia daripada di balas diSANA nanti...





moral : lepas ni bawak keta hati2....

Monday, January 17, 2011

Ummi langgar bontot kereta orang pagi tadi...!



Aduhai....selama 10 tahun lebih dapat lesen memandu,
ini la pertama kali ummi langgar bontot kereta orang....

sedey...sedey....selalunya ummi langgar tebing atau tiang jer...
(ada la 2-3 kali dah...hik..hik...) ni first time langgar kete orang...
kete viva....menggigil satu badan...alhamdulillah x der
kemalangan jiwa disitu.....

abis pecah bumper kete dia...kete ummi calar sikit jer...
dua2 pun x tau nak buat apa sebab dua2 pun pompuan...
last2 kami setuju utk teruskan perjalanan ke tempat keje
dan akan settle petang ni bersama suami masing2...
bukan org jauh pun, jiran kaw perumahan ummi tu jugak...

Memang kalau ikut undang2 peraturan lalulintas ummi yang salah
sebab ummi yang langgar...tapi sebenarnya dia pun salah sbb
dia berenti mengejut masa nak keluar simpang...dia mengaku...

dalam kes mcm ni, rasanya kos pembaikan perlu ditanggung
oleh kedua2 pihak...sbb dua2 pun salah....pompuan tu ok,
cuma ummi risau suami dia...dia suruh ummi tanggung semua kos...

rehat tgh hari ni penentuan....ummi & suami akan g berjumpa dengan
suami dia...
harap2 dia boleh bertolak ansur utk share2...amin...


p/s: takutlah...x pernah buat keje ni..!

Dapat Ice Cream Vanilla dari Shaz Clozet..!

Alhamdulillah...kemenangan pertama tahun ini...hehe..
Orang lain dah berpuluh-puluh, ummi baru satu....

alhamdulillah rezeki...ummi bukannya sempat + rajin sangat
nak join contest byk2 pun...kalau rajin + ada mood baru ummi
join....jd mcm mn nak menanng banyak2...
(alasan...kalau join banyak pun belum tentu menang banyak...hehe)

Ni la ice cream tu.... cute & comel sangat kan..!

v
v
v



ummi menang ice cream ni dalam contest yg Sha anjurkan
baru2 ni....
untuk keputusan penuh contest blh klik SINI...


pastu ummi ada order kimono ni utk Sofiyyah, comel kan...
(ummi ambik gambar ni dr http://littlebumbletots.blogspot.com/)







kalau ada sapa yg berminat leh g beli ngan Sha...
tak sabar nak tunggu sampai.....!!

Wednesday, January 5, 2011

KAMI 2nd Giveaway



Anjuran : yantimatisa.blogspot.com
Untuk terma dan syarat klik SINI

Hadiah: FM dari Thailand



Good Luck..!!

CONTEST "SICOMEL BERGAYA"



Ummi join contest ni...CONTEST "SICOMEL BERGAYA"
dianjurkan oleh blog Ummi Farish Haikal dan ditaja bersama http://comelbergayashop.blogspot.com/
http://sweetwannurshoppe.blogspot.com/


syarat-syarat penyertaan:

1.terbuka kepada warganegara malaysia yang ada blog + anak + berumur x lebih 3thn.
(done!)

2. masukkan/senaraikan blog2 di bawah (blog tuan rumah dan blog2 penaja) di dalam bloglist anda: (done!)

http://ummifarishaikal.blogspot.com
http://comelbergayashop.blogspot.com
http://sweetwannurshoppe.blogspot.com

3. buat entry khas utk CONTEST "SICOMEL BERGAYA" (done!)

4. tepekkan skali banner di atas di entry dan juga sidebar blog (done!)

5. tepekkan juga gambar (1 keping ) sicomel bergaya anda (aksi bergaya) :-gambar asal yg x beredit ya (done!)

6. nyatakan nama dan tarikh lahir anak (done!)

7. tinggalkan link anda di entry ini sahaja (done!)

tarikh tutup penyertaan :
31 JANUARI 2011

^

^

^

^

^

^

^


Ni gambar Sofiyyah bergaya ala-ala Red Carpet gitu...




Nama : Nur Zahirah Sofiyyah
DOB : 8 Januari 2009
Umur : 2 hari lagi 2 tahun


Semoga Berjaya..!!!

Tuesday, January 4, 2011

P.I.Z.Z.A


Nana buat GA sempena beliau dah banyak menang GA tahun baru ni..hehe

Jom la join...syarat2 mudah:

1. kena follow ke??terpulang..tiada paksaan (dah follow)
2. buat simple entry tajuk P.I.Z.Z.A (dah)
3. letak gambar pizza tu dalam entry korang & link back (dah)
4. kalau nak join kena makesure tempat korang tu ada la DOMINO'S yea..kalau xde camne nk makan pizza ni? (ada)
5. tarikh tutup 11 Januari 2011 ( seminggu je) (ok)
6. hantar kan link penyertaan korang dalam dalam entry ni (dah)
7. pemenang berdasarkan lucky draw, maybe damia yg akn buat cabutan (ok)

Tunggu apa lagi...pizza free tu...
kalau nak join klik SINI..

Good Luck..!