Terima kasih sebab sudi jadi kawan ummi...

Monday, January 17, 2011

Ummi langgar bontot kereta orang pagi tadi...!



Aduhai....selama 10 tahun lebih dapat lesen memandu,
ini la pertama kali ummi langgar bontot kereta orang....

sedey...sedey....selalunya ummi langgar tebing atau tiang jer...
(ada la 2-3 kali dah...hik..hik...) ni first time langgar kete orang...
kete viva....menggigil satu badan...alhamdulillah x der
kemalangan jiwa disitu.....

abis pecah bumper kete dia...kete ummi calar sikit jer...
dua2 pun x tau nak buat apa sebab dua2 pun pompuan...
last2 kami setuju utk teruskan perjalanan ke tempat keje
dan akan settle petang ni bersama suami masing2...
bukan org jauh pun, jiran kaw perumahan ummi tu jugak...

Memang kalau ikut undang2 peraturan lalulintas ummi yang salah
sebab ummi yang langgar...tapi sebenarnya dia pun salah sbb
dia berenti mengejut masa nak keluar simpang...dia mengaku...

dalam kes mcm ni, rasanya kos pembaikan perlu ditanggung
oleh kedua2 pihak...sbb dua2 pun salah....pompuan tu ok,
cuma ummi risau suami dia...dia suruh ummi tanggung semua kos...

rehat tgh hari ni penentuan....ummi & suami akan g berjumpa dengan
suami dia...
harap2 dia boleh bertolak ansur utk share2...amin...


p/s: takutlah...x pernah buat keje ni..!

2 comments:

  1. me dulu pernah terjadi macam tue juga.. terlanggar bontot teksi nak keluar simpang.. nasib baik dia sendiri mengaku salah sebab break mengejut.. so kos semua ditanggung oleh dia..

    bincang lah elok ye.. nanti kat balai pon kene tanya balik camner kejadian berlaku.. kadang2 ada yang tukar statement bila nak lepas kan diri..

    ReplyDelete
  2. cute mum, bagusla kalau jumpa org yang ngaku salah, biasanya org x nak mengaku...kami x g report pun..settle sendiri jer..semalam dah bwk kete dia g bengkel, kena 550...ummi bayar 350 dia 200...thanks yer..

    ReplyDelete