Terima kasih sebab sudi jadi kawan ummi...

Tuesday, February 22, 2011

'SAYA NAK BUSHA INI UNTUK ANAK SAYA'




Ummi nak join GA ni la....mamahousewife punya..

ritu masuk contest senyuman si cilik yang mamahousewife buat
Sofiyyah dapat top20 jer...huhu

mana tau kali ni ada rezeki....


Tarikh tutup : 6 Mac 2011

Kalau nak join jugak klik jer banner atau kat SINI

Jom join reramai...

Wednesday, February 9, 2011

Memang Solat Dhuha ni murah rezeki...


Alkisah hari ni ummi solat dhuha lambat...kul 12 lbh td baru buat....biasala kalau dok menangguh.. tu pun selepas berkira-kira nak buat ke tak...nak buat ke tak...hishh..
Tak pasti waktu dhuha habis kul brape, tel cik abg..dia kata nak senang ingat, masuk waktu dhuha 1/2 jam lepas Syuruk dan habis 1/2 jam sebelum Zohor... ooo camtu ke.. ada masa lagi la....sbb zohor skrg kan lambat sket...


Nak ceritanyer, habis jer bagi salam, ada org ketuk pintu bilik (ummi solat dlm bilik jer sbb malas nak g jauh2..heee)....dia kata "Puan, ni ada hadiah utk puan"...Ummi kaget sebentar..hadiah apa pulak...???



Ooooo.. rupa-rupanya hadiah cabutan bertuah Hari Keluarga ofis ummi hjg mgu lepas... rupa2nya semua org dapat...tapi ummi x tau....jadi ada satu hadiah yg tidak dituntut itu rupanya ummi yg punya...


v


v


v


v


v


Ni la hadiah yg tak dicabut oleh org lain yg menjadi milik ummi... tak der la grand pun..tapi still hadiah kan..sapa tak suka...





ragu2 apa dalam kotak....


v

v

v

v

v




Jug kettle rupanyer....




comey jugak...alhamdulillah...murah rezeki....


So, jomla amalkan Solat Sunat Dhuha setiap hari...
(peringatan utk ummi juga sbb selalu jugak termiss ni...)




Nota: Rezeki bukan saja dari sudut harta benda dan wang ringgit tp
juga dari segi kesihatan tubuh badan, kelapangan fikiran dan lain2 lagi....wallahua'lam

Tuesday, February 8, 2011

Sofiyyah dapat no.2 Contest Budak Bedak.!!

Assalamualaikum,

Haa...ni la dia semua peserta Kontes Budak Bedak anjuran blog My Simple Life tu...
19 orang semuanya dan Sofiyyah adalah peserta yang ke-19..dalam kata lain yg terakhir sbb ummi join pun last menet haritu...alhamdulillah ada rezeki Sofiyyah...tp hadiah tuk ummi yer...hehe


Pemenang bertuah pertama - gambar no.2 Ya Alya, dan Sofiyyah (gambar no.19)adalah pemenang kedua...alhamdulillah

Keputusannya di SINI...



Ni pulak gambar hadiah yang bakal ummi terima...
sukernyer...terima kasih la kpd pihak penganjur yang bermurah hati menganjurkan contest ni dan terima kasih juga buat juri kecil yang pilih gambar Sofiyyah tu...

Semoga penganjur tambah murah rezeki dan boleh anjurkan contest lagi lain kali...

Ole-ole Bali Giveaway 2011



ummi nak join kontes ni lak..mn tau rezeki nak dpt ole-ole dari Bali kan...x pernah sampai sana...kalau dapat ole-ole dr sana pun dah suker la sgt...

Anjuran : Blog Bila Cida Cerita (BBCC)
Tarikh tutup : 28 Feb 2011

Kalau nak join klik kat banner 2 kat SINI pon bole...

Syarat2nyer mudah la sangat... sila join reramai yer..!!

Monday, February 7, 2011

Blog Mejar (Dr) Faiz Khaleed..Angkasawan Malaysia

Assalamualaikum,

Hari ni keboringan melanda...x der mud nak buat apa pon, baik join kontes montes maupun menghapdet blog (penah ke hapdet..?? hehe..)

Tp tadi jenjalan tanpa arah tujuan, terjumpa blog anastasyea ni yang bagitau Mejar Faiz ada buat blog...baru lagi...blum launch pon....apa lagi, ummi pun terus terjah..... besh la bacer blog dia...maklumla, pengalaman dia banyak kan...lain dari kite2 nih...tapi x banyak citer pon lagi....kalau saper2 nak terjah sila la ke Blog Mejar Faiz yer...(x salah ke promote kat sini yer..?? x kut kan...)

Ummi ni mmg admire ngan Mejar Faiz sbb nampak dari segi perwatakan dia cukup humble sekali yer murid2...ada member dulu keje kat ANGKASA (National Space Agency @ Agensi Angkasa Negara, Malaysia @ ANGKASA) bukan angkasa yg buat potongan gaji tu yer...dia pun cakap Mejar Faiz ni baeeekkkk...tak sombong...dalam kata lain humble la tu...x meninggi diri....

Ummi pun rasa betul apa dia cakap sbb penah sekali bawak budak2 pegi jenjalan kat Planeterium Negara, terserempak ngan Mejar Faiz ni dok tengah bagi ceramah motivasi kat situ...so apa lagi...lps abis jer ceramah beliau, berduyun2 la yg nak bergambar ngan dia termasuk la ummi sekeluarga...hehe..
kalau x caye ni buktinyer...... sila percaya sekarang yer...!
Ni gambar kami sekeluarga bersama Mejar Faiz...masa ni baru berlima...Sofiyyah x wujud lagi....(dlm perut pun x der...)

Ni pulak gambar hero2 ummi ngan Mejar Faiz...baek kan dia...suka layan budak2.. dari kiri Husnain, Mejar Faiz, Aiman & Farhan... saja bagi budak2 ni semangat sket....

Semoga Mejar Faiz dapat berkongsi pengalaman2 dan cerita2 beliau dalam blog itu...ekceli, kalau dia yg terpilih pegi naik kat atas nun, ummi lagi suker....uppppsss!



Tuesday, February 1, 2011

Contest Dia dan Lolipop



Ummi join kontes ni...Contest Dia dan Lolipop

Anjuran : Cik Jue
Tarikh tutup : 20.02.2011 jam 2.20 tengahari
nak join klik jer banner tu

Ni gambar Sofiyyah dgn lolipopnyer...
ummi x pernah beli lolipop kat dia
tapi ni belikan sbb kesian.. nak pujuk hati dia
masa ni sofiyyah masuk wad sebab denggi dalam
bulan puasa taun lepas...

alhamdulillah sempat balik beraya kat kg...




Nama : Nur Zahirah Sofiyyah
DOB : 8 jan 2009
Umur : 2 tahun
Nama ibu : Nor Riza Md Johan
emel : dingdangyangkiut@gmail.com