Terima kasih sebab sudi jadi kawan ummi...

Tuesday, March 29, 2011

Contest Anakku Menangis itu comel



Jom join kontes ni pulak..
Anakku menangis itu comel....
kalau nak join klik jer banner...

Tarikh tutup : 1 April 2011

Ni gambar Sofiyyah tgh nangis sungguh2...
ummi x ingat dah kenapa dia nangis sampai mcm ni sekali...
geram betul dia...siap genggam tgn tuuu...
marah betul-betul... agaknya sebab abg dia usik kot...hehe



ni gambar dia nangis tapi tetap comel...kua kua kua...

v

v

v

v

v



Nama anak : Nur Zahirah Sofiyyah
DOB : 8 Januari 2009 (2 tahun 3 bulan)
Nama ibu : Nor Riza


Ummi nak tag:
1. sis nuni
2. cheqpid
3. adyshariq



Habib Nak Bagi FM Kat Acik2 Sume!!!" ...



Ummi nak join GA ni...

kot2 la ada rezeki nak dpt 2 ketul FM dari dak habib yg comel ni...


tarikh tutup : 30 Mac 2011


jom la ramai2 memeriahkan suasana...

Monday, March 28, 2011

Raihana Kurung Giveaway by Raihana



Ummi join Giveaway ni....
kalau nak join klik jer banner
Tarikh tutup 31 Mac 2011


Ni gambar Sofiyyah berbaju kurung....



Nama anak : Nur Zahirah Sofiyyah
DOB : 8 Januari 2009
Umur : 2 tahun 3 bulan
Nama ibu : Nor riza
emel : dingdangyangkiut@gmail.com

29th Birthday Giveaway by Anim



Jom meriahkan GA anim ni...
sempena birthday beliau yang ke-29 pada 1 April nanti
kalau nak join klik jer banner

Tarikh tutup : 31 Mac 2011


SELAMAT MENYAMBUT ULANGTAHUN KELAHIRAN YANG KE-29 BUAT ANIM, SEMOGA HIDUP ANIM SENTIASA DIBERKATI DAN DIRAHMATI ALLLAH SELALU DAN SENTIASA BERADA DALAM KASIH SAYANG ALLAH JUA.....salam perkenalan

Ummi nak tag:
1. sisnuni
2. cheqpid

Sunday, March 27, 2011

Show Your Teeth Contest



Ummi join kontes ni....
kalau nak join klik jer banner..
Tarikh tutup : 22 April 2011

Ni gambar Sofiyyah tgh menyeringai tunjuk gigi dia yang kuat itu...
gambar tgh makan jagung mutiara dari cameron...
dia makan mentah-mentah..x sabar nak tunggu di rebus...
tapi jagung ni makan mentah pun manis betul....

v

v

v

v

v



Nama anak : Nur Zahirah Sofiyyah
DOB : 8 Januari 2009
Nama Ibu : Nor Riza

p/s: cantek x gigi saya..?? hehe..

Ummi nak tag :
1. Sis Nuni
2. cheqpid
3. maszmadi

Good Luck..!

Tuesday, March 22, 2011

Cute Couple Contest



ummi nak join kontes ni...
tapi ummi malu nak letak gambar ummi...hehe
ni ummi letak gambar Sofiyyah ngan pakwe dia...adam


kalau nak join klik jer banner

Tarikh tutup : 26 April 2011


amboi..!! tgk tu, bkn main suker lagi si adam bila sofiyyah peluk dia...



tapi bila sofiyyah nak cayang cikit dia, dia malu2 meoww pulak....



caption :
Sofiyyah : Nak cayang cikit boleh...???
Adam : Ala..malula...nnti mama marah...!!


Ekceli Sofiyyah ngan Adam ni sepupu, Adam tu anak adik ummi....
diorang ni sebaya...



p/s: ummi sajer jer nak memeriahkan suasana... nnt puan penganjur ambik la gambar mana2 pun x per...

Ummi nak taq seperti biasa:
1. sisnuni
2. cheqpid

Friday, March 18, 2011

Aksi si Cilik Berbasikal

aksi cilik berbasikal

ummi join contest ni... Aksi Si Cilik Berbasikal..
anjuran kakyong.com dan syamilamohd.com


Tarik tutup : 31 Mac 2011


Sofiyyah ni pantang kalau dapat keluar rumah mesti pegi carik beskal dia...
"nak aik ikal...ummi! nak aik ikal...ummi!...
tu je la ayat dia.....ummi layan jer la...

tapi bukan lama pun dia dok atas beskal tu... pastu dia mula buat aksi....
haa...ni la dia aksi sofiyyah berbasikal....merempit tu...!! hahaha....

v

v

v

v

v




Nama anak : Nur Zahirah Sofiyyah
Dob : 8 Jan 2011 (2 tahun 2 bulan)


Ummi nak taq : sis nuni & chekpid & semua yg baca entry ni..
jomla memeriahkan contest ni... hadiah2 yang amat menarik menanti anda!!


Barisan penaja contest ini:


banner kakyog's shoppe


p/s:happy belated birthday buat abg Fikri….semoga abg Fikri membesar menjadi anak yang soleh dan sentiasa berada dalam kasih sayang Allah jua….aminnn

Syawal Yafiq Blog 1st GIVEAWAY



Ummi join GA ni...
kalau nak join klik banner

Tarikh tutup : 31 Mac 2011


Jom memeriahkan suasana..!!

Thursday, March 17, 2011

Pencarian Si Cilik Bergaya @ elissmie. com



Ummi join contest ni...Pencarian Si Cilik Bergaya @ elissmie
kalau nak join klik banner

Tarikh tutup : 20 Mac 2011

Ini gambarnye...



Kategori : Perempuan
Nama anak : Nur Zahirah Sofiyyah
Umur : 2 tahun 2 bulan (8 Jan 2009)


Pencarian Si Cilik Bergaya @ elissmie.com ditaja oleh:


Diaper Cakes by ShilaShower



Paradigma Resources



Butik mumDreams



Siti Sifir's Share-Out Space
Good luck ..!

Monday, March 14, 2011

COMELLOTE NEW BORN CONTEST by Amieylee & Iedaremy

ummi join contest ni...
kalau nak join klik jer banner..
Tarikh tutup : 31 Mac 2011
Ni gambar Sofiyyah masa lahir...
beberapa jam slps dilahirkan secara pembedahan kat HUKM
gambar ni abah yg ambik sbb ummi masih dalam bilik pemulihan...

saat yang paling bahagia... dah pandai senyum...
Nama anak : Nur Zahirah Sofiyyah
DOB : 8 Januari 2009 (2 tahun 2 bulan)
Nama ibu : Nor Riza
jom join reramai...!

Contest "Cute Bersama Kek Birthday"



Ummi join contest ni...
kalau nak join klik banner...

Tarikh tutup : 7 April 2011

Ni gambar ummi dan Sofiyyah bersama birthday cake...
tp ni bukan kek kami...ni kek birthday sepupu sofiyyah
(anak adik ummi) kami tumpang sekaki jer...hehehe...



Nama anak : Nur Zahirah Sofiyyah

DOB : 8 Januari 2009 (2 tahun 2 bulan)

Nama Ibu : Nor Riza


ummi nak tag sis nuni & cheqpid dan semua yg baca entry ni..

jom join ramai2...

"Opening GA : Lynd And Kids Collection"



jom join GA ni...
kalau nak join klik banner

Tarikh tutup : 4 April 2011


Jom join reramai n jgn lupa singgah shopping....

"Lynd And Kids Collection telah dibuka. Selamat membeli - belah!!"

Sunday, March 13, 2011

Giveaway Aliesha Kirana Makngah Auni!



Jom join GA ni.. sangat simple..
just klik banner

tarikh tutup : 22 Mac 2011

zaaaasssssss.......!!

Friday, March 11, 2011

Contest gaya manja si anak



ummi join contest ni..
kalau nak join klik banner..

Tarikh tutup : 1 april 2011

Sofiyyah ni mmg manje la sangat.. maklumler anak pompuan sorang, yang bongsu pulak tu... mmg banyak gambar aksi manja + meng'ada-ada' dia tu.. tapi aksi ni la yang nampak paling manja sekali pd pandangan mata ummi.. amacam..??? manje tak...??? hehe...



Nama anak : Nur Zahirah Sofiyyah
DOB : 8 januari 2011

ummi taq:
1. sis Nuni
2. ceqpid
3. adyshariq


jom beramai-ramai....

Contest makan paling comot!



Ummi join contest ni...
kalau nak join klik banner..

Tarikh tutup : 30 Mac 2011


Sofiyyah selalu makan memang comot....
sebab semua dia nak makan sendiri...

Ni gambar Sofiyyah makan yang paling comot...

v

v

v

v

v

weeeeeeee.............



Nama anak : Nur Zahirah Sofiyyah
DOB : 8 januari 2011 (2 tahun 2 bulan)
Nama ibu : Nor Riza Md Johan


ummi nak jemput semua yg terbaca entry ni join contest ni sekali..
lagi ramai lagi meriah..

Thursday, March 10, 2011

“Si Manjaku Comot Tapi Comel by Sayangkuzie”



Ummi join contest ni..
kalau nak join klik banner..

Tarikh tutup : 30April 2011



Ni gambar Sofiyyah yang comot tgh makan cupcake...
comot tapi comel...



Nama anak : Nur Zahirah Sofiyyah
DOB : 8 Januari 2008 (2 tahun 2 bulan)
Nama ibu : Nor Riza Md Johan


ummi nak tag :
1. Sis Nuni
2. Ceqpid
3. Mama Zaquan

Jom join reramai...!!!

Wednesday, March 9, 2011

Kasi Aishah glamer....

Salam,

Entry ni ummi tujukan khas buat AISHAH IZZAT...adik ipar ummi kalau dia terbaca....

kasi dia glamer sikit...hehehe...




Wah...!! Cayalah Sha...Akak baru terperasan harini,
Sha telah menjuarai carta Top 10
ELHYATT BIZZ COLLECTION dengan 121 visits...!!!
hahaha...kalau tak beli saje je la ni...


p/s: Selamat bershopping online...ikutilah jejak langkah kakak ipar
sorang ni yang dah ketagihan...

Sedih....dah tak boleh masuk Blog Mama Zharfan...



Sejak semalam ummi x boleh nak access blog Mama Zharfan....
dia keluar macam ni...






nampaknya ofis ummi telah melarang dari membuat capaian ke Blog MZ...
agaknya ni sebab MZ tukar domain dan guna hosting berbayar kot..
MZ tak guna blogspot lagi...


Ofis ummi mmg strict sket....byk capaian yg di blok...
contohnya macam youtube, FB dan yang ummi paling sedih SKYPE pun dah x boleh..
udahnya terputus lah saluran komunikasi ummi dgn kakak ummi yg menetap kat Jordan sana....huhu...sedihnyer...


kalau dulu ummi tiap2 hari akan SKYPE dgn dia tanya khabar berita...
skrg dah lama x contact..x tau apa cerita dia...patutnya kakak ummi due bulan 3 ni...
tah dah bersalin ke belummm...



p/s: Macam mana ummi nak tau perkembangan MZ lepas ni...??? huhu... mungkinkah ummi nak kena ucap gudbye buat MZ..???

Tuesday, March 8, 2011

Sofiyyah shortlist "Cute Baby Style Contest"

Bismillahirrahmanirraohim,


Alhamdulillah, setelah 37 hari tidak bersiaran dek kerana mood yang tidak menentu dan kebizian yang melanda, hari ni dapat la ummi bersiaran sekejap....


tu pun sebab excited bila dapat tau yang Sofiyyah di shorlistkan dalam "Cute Baby Style Contest"...heheh...belom menang pon yer...cuma shortlist jer...top 16... tapi ummi suker...


Ni la semua peserta yang dishortlist kan itu....






Keputusan boleh tengok kat blog cik huda Purple Light ni
http://huda1103.blogspot.com/2011/03/update-contest-shortlist-peserta.html

Sofiyyah yang pakai baju merah tengah geget jari tu...
comel tak..?? haha....ada harapan nak menang...?? hehe..semuanya bergantung pada rezeki..
semuanya comel2 dan bergaya belaka...



kelihatan disitu si comel Arif anak Mama Zharfan, Balqis anak Anje, Damia Ayyunie anak Ayu Ratu Shadira, Rifqy anak Mama Iqy...tu je la kot yang ummi kenal...


jangan cik huda soh buat undi sudah...ummi ni alergik sunggoh bab2 nak meraih undi...sanggup x menang pon x per....huhu....


Moga ada rezeki Sofiyyah di situ....

ok lah, mood dah kelaut balik...ummi nak g solat zohor jap...

taaaaa...!!!